Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε lockdown η Γαλλία, η Τσεχία, η Ουαλία, ενώ σήμερα τίθεται σε εθνικό περιορισμό η Αγγλία. Την ίδια στιγμή σε μερικό lockdown βρίσκεται η Γερμανία, η Ολλανδία, το Βέλγιο, πόλεις της Πορτογαλίας, ενώ Ισπανία και Ιταλία έχει επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας. Παράλληλα, τα κρούσματα κορονοϊού στην Ευρώπη αυξάνονται ραγδαία με το συνολικό αριθμό να φθάνει πλέον τα 11,042,013.

8 νέα ρεκόρ κρουσμάτων το τελευταίο 24ωρο

Συγκεκριμένα, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων μόλυνσης στη Γερμανία έφτασε τις 19.990 τις προηγούμενες 24 ώρες, την ίδια στιγμή που το υπουργείο Υγείας της Τσεχίας ανακοίνωσε το μεγαλύτερο ημερήσιο απολογισμό στις 4 Νοεμβρίου καταγράφοντας 15.729 νέα κρούσματα.  Από την άλλη, η Ρωσία, που καταγράφει τα μισά από τα συνολικά κρούσματα της Ευρώπης, κατέγραψε χθες νέο ρεκόρ μολύνσεων με 18.000 νέα κρούσματα την Τετάρτη, αυξάνοντας το σύνολο της σε 1.680.579, ενώ στην Ελβετία οι αρχές ανακοίνωσαν επίσης νέο ημερήσιο ρεκόρ 10.043 κρουσμάτων για τη χώρα.

Νέο ημερήσια ρεκόρ κατέγραψε χθες και η Αυστρία με τον αριθμό να ξεπερνά τα 6.000 για πρώτη φορά φτάνοντας συγκεκριμένα τα 6.211 κρούσματα, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας, ενώ η Πολωνία σημείωσε τον πιο υψηλό αριθμό με σχεδόν 24.692 νέες μολύνσεις.

Τέλος, οι χώρες της Βαλτικής επίσης σημείωσαν τους υψηλότερους αριθμούς μολύνσεων την Τετάρτη από την αρχή της πανδημίας. Συγκεκριμένα, αξιωματούχοι της Υγείας στην Εσθονία ανέφεραν ότι η χώρα των 1,3 εκατομμυρίων κατοίκων κατέγραψε 208 νέες περιπτώσεις κορονοϊού τις τελευταίες 24 ώρες, φτάνοντας τις 5.333 συνολικές μολύνσεις, ενώ λίγο νοτιότερα, η Λετονία κατέγραψε 313 νέα κρούσματα με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα να φτάνουν τα 6.752.

Υπενθυμίζεται πως και η Ελλάδα κατέγραψε χθες τριπλό απογοητευτικό ρεκόρ, αφού σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, τα νέα καταγεγραμμένα κρούσματα έφτασαν τα 2.646, την ώρα που ο αριθμός διασωληνωμένων έφτασε τους 179 και 18 ακόμα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο εικοσιτετράωρο.

Τρομακτικά ρεκόρ διασωληνωμένων και απωλειών, ενώ η πανδημία συνεχίζει να εξαπλώνεται