Από τη Δευτέρα έχει οριστεί να ξεκινήσουν τα μαθήματα για τα 90 περίπου παιδιά προσφύγων που φιλοξενούνται στις Θερμοπύλες, ωστόσο οι γονείς των παιδιών στα σχολεία όπου είναι προγραμματισμένο να βρεθούν τα προσφυγόπουλα, αντιδρούν δηλώνοντας αιφνιδιασμένοι από αυτές τις αποφάσεις και σημειώνουν πως δεν υπήρξε ουσιαστικός διάλογος από τους επιτελείς της εκπαίδευσης.

Οι γονείς του 6ου Δημοτικού Σχολείου της Λαμίας που βρίσκεται νότια της πόλης έχουν προγραμματίσει συγκεντρώσει για σήμερα και στη συνέχεια θα πάρουν αποφάσεις. Οι γονείς του σχολείου στο Μοσχοχώρι, λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Λαμία, έχουν προγραμματίσει συνέλευση για την Κυριακή το βράδυ και στη συνέχεια διαβουλεύσεις με τους αρμόδιους.

Οι αρμόδιοι του Κέντρου Φιλοξενίας των Θερμοπυλών, όπου διαμένουν τα παιδιά,  ενημερώνουν πως τα παιδιά έχουν εμβολιαστεί στο σύνολό τους, δεν έχει διαπιστωθεί καθ' όλο το χρόνο της παραμονής τους κάποια ασθένεια, ενώ τονίζουν ότι «η δουλειά που έχει γίνει με δασκάλους και καθηγητές από τον περασμένο Φεβρουάριο που λειτουργεί το κέντρο έχει προσαρμόσει πολλούς μαθητές στο κλίμα του σχολείου, καθώς στη μεγάλη τους πλειοψηφία μιλούν άνετα την ελληνική γλώσσα». Παράλληλα, τονίζουν ότι «ορισμένα παιδιά προσφύγων είναι έτοιμα να ενταχθούν σε κανονικές τάξεις και σε και όχι σε τάξεις προσαρμογής».