Παρά τις δηλώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου, για προσπάθεια να μειωθούν οι ασφαλιστικές – φορολογικές επιπτώσεις στους αγρότες, οι αγρότες της Αργολίδας, από τα ανεξάρτητα μπλόκα Πελοποννήσου αποφάσισαν να στήσουν από την Τετάρτη μπλόκο στην είσοδο του Κουτσοποδίου Αργολίδας, στον σταθμό του τρένου.

Σήμερα το απόγευμα, στο κτίριο της ΚΑΣΟΑ ΔΑΝΑΟΣ, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη των παραγωγικών φορέων και των εκπροσώπων της Αργολίδας στα ανεξάρτητα μπλόκα Πελοποννήσου, όπου θα συζητήσουν και θα γίνει ενημέρωση για το φορολογικό και το ασφαλιστικό και θα οργανώσουν τον αγώνα τους.

«Καλούμε όλους τους επιστημονικούς, εμπορικούς και επαγγελματικούς φορείς, να συζητήσουμε και αναλύσουμε τις επιπτώσεις που θα έχει η προσπάθεια εξαθλίωσης που επιβάλλουν οι λεγόμενοι θεσμοί- δανειστές σε όλους τους τομείς», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

Στη Λακωνία, πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ συγκέντρωση αγροτών από αγροτικούς συλλόγους της νότιας Λακωνίας, στο πνευματικό κέντρο της Σκάλας, όπου έγινε ενημέρωση τόσο για το ασφαλιστικό όσο και για το φορολογικό και για τα τεκταινόμενα στον χώρο των κινητοποιήσεων Πανελλαδικά.

Στην Τρίπολη αγρότες της ΠΑΣΥ προχώρησαν από το πρωί έως το μεσημέρι της Κυριακής σε αποκλεισμό της εισόδου των περιφερειακών γραφείων του ΟΓΑ και ΕΛΓΑ Πελοποννήσου, διαμαρτυρόμενοι για το ασφαλιστικό και την επερχόμενη αύξηση της φορολογίας τους.

Οι αγρότες, για μία ώρα, απέκλεισαν τα γραφεία του Οργανισμού και ενημέρωσαν τους πολίτες για τα αιτήματά τους και στη συνέχεια αποχώρησαν, διαμηνύοντας όμως ότι θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους το επόμενο διάστημα.

Με κινητοποιήσεις αποφάσισαν να υποδεχθούν οι αγρότες της Ροδόπης τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου, ο οποίος αναμένεται στην Κομοτηνή μεθαύριο, Τετάρτη 20 Ιανουαρίου. Σκοπός των αγροτών είναι να επιδώσουν στον κ. Αποστόλου ψήφισμα, το οποίο θα έχουν καταρτίσει από κοινού με τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους δικηγόρους και άλλους παραγωγικούς φορείς του νομού και να προκαλέσουν «έναν διάλογο από μηδενική βάση», όπως τόνισαν, για τα ζητήματα που απασχολούν τον πρωτογενή τομέα της παραγωγής.