«Υπάρχει μία απλή και ξεκάθαρη μετάφραση “επιστροφή των φυλακών τύπου Γ’ και αντικατάσταση των αδειών και των αναστολών με την καθιέρωση ηλεκτρονικού βραχιολιού και κατ’ οίκον περιορισμού”» ανέφερε στην ανακοίνωση της η Επιτροπή κατά την πρώτη της κινητοποίηση.
 
Οι κρατούμενοι ζητούσαν μεταξύ άλλων την κατάργηση του εισαγγελικό βέτο, την απόσυρση της περίπτωσης κατ' οίκον κρατησης ή ηλεκτρονικού βραχιολιού αντι για κανονική άδεια και την αμεση απόσυρση της ρύθμισης για επαναφορά ειδικών συνθηκών φυλακών τύπου Γ’.
 
Λίγες μέρες αργότερα, στις 2 Νοεμβρίου, οι κρατούμενοι πραγματοποίησαν δεύτερη κινητοποίηση αρνούμενοι το μεσημεριανό κλείδωμα στα κελιά, ενώ πραγματοποίησαν συνάντηση με τον διευθυντή του υπουργείου Δικαιοσύνης και συντονιστή των φυλακών Παύλο Δουλάμη, η οποία αποδείχθηκε άκαρπη.
 

Κινητοποίηση στις φυλακές Λάρισας 

Υπέρ των του αγώνα των κρατουμένων στις φυλακές Κορυδαλλού στέκονται και οι κρατούμενοι των φυλακών Λάρισας.

 
«Από σήμερα 25 Νοεμβρίου 2017 οι κρατούμενοι στις φυλακές Λάρισας συμμετέχουν στην κινητοποίηση ενάντια στον σωφρονιστικό κώδικα . Μαζεύτηκαν ήδη υπογραφές και στηρίζουν τα αιτήματα της επιτροπής αγώνα ενώ την Δευτέρα θα σταλούν στο υπουργείο δικαιοσύνης» ανέφερε η ανακοίνωση των κρατουμένων στη Λάρισα.
 

Κινητοποιήσεις σε Πάτρα και Αθήνα

Αλληλέγγυοι από την Πάτρα κάλεσαν σε συγκέντρωση στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου εναντιωμένοι στο σωφρονιστικό κώδικα, ενώ την ίδια στιγμή καλείται η ίδια συγκέντρωση στις φυλακές στη Γρηγορίου Λαμπράκη και Σολωμού, στην Αθήνα.

«Την Κυριακή 26 Νοεμβρίου, στις 18:00 το απόγευμα απέναντι από τις φυλακές στην Γρ. Λαμπράκη και Σολωμού, καλούμε ΟΛΟΥΣ τους φίλους, συγγενείς και όσους εξακολουθούν να αγωνίζονται ενάντια σε έναν κόσμο- φυλακή να ενώσουν την φωνή τους με τον αγώνα μας για την κατάργηση των φασιστικών διατάξεων του νέου σωφρονιστικού κώδικα που κάνει τις φυλακές ακόμα πιο σκοτεινό τόπο τιμωρίας» αναφέρει το κάλεσμα.
 

Συνέντευξη Τύπου στην ΕΣΗΕΑ για το Σωφρονιστικό Κώδικα
 

Η «Επιτροπή δικηγόρων – εκπροσώπων των κρατουμένων
για το νέο Σωφρονιστικό Κώδικα» διοργανώνει συνέντευξη τύπου
τη Δευτέρα 27 Νοέμβρη 2017, στη 1μμ στο κτήριο της ΕΣΗΕΑ επί της Ακαδημίας με θέμα «Ο Νέος Σωφρονιστικός Κώδικας», με πρωτοβουλία του δημοσιογραφικού σχήματος «Πρωτοβουλία για την Ανατροπή».
 
Στη συνέντευξη θα μιλήσουν οι δικηγόροι Γιώργος Κακαρνιάς, Θανάσης Καμπαγιάννης, Δημήτρης Κατσαρής, και Κώστας Παπαδάκης
Τηλεφωνικά θα παρέμβει εκπρόσωπος της «Επιτροπής Αγώνα γυναικείων-αντρικών φυλακών Κορυδαλλού (Α, Β, Γ, Δ, Ε και Α’ θέση υπογείου παραρτήματος» μέσα από τις φυλακές.
 

«Ήταν δεν ήταν δίκαιο το κάναμε πράξη»

Το βίντεο του omniatv «Ήταν δεν ήταν δίκαιο, το κάναμε πράξη» ρίχνει μια βαθύτερη ματιά στο νέο σωφρονιστικό κώδικα. Δείτε το εδώ:

Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ του The Press Project «Δικαιώματα στο κελί» για το νέο Σωφρονιστικό Κώδικα.