Οι 450 άνθρωποι που εργάζονταν στην «Ηλεκτρονική», ενημερώθηκαν, κατά τη Συνέλευση της Κυριακής, από εργατολόγους για τις επόμενες κινήσεις και για το πώς θα καταφέρουν να καταγγελθούν οι συμβάσεις τους, προκειμένου να μπουν στο Ταμείο Ανεργίας του ΟΑΕΔ.
 
Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι ο ιδιοκτήτης της «Ηλεκτρονικής», μετά την πτώχευση, ξεκίνησε να εκποιεί μέρος της περιουσίας, κάτι που οι εργατολόγοι σημείωσαν ότι είναι παράνομο.
 
Επίκαιρη Ερώτηση προς τον υπουργό Εργασίας κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, σχετικά με τους 450 εργαζόμενους στην «Ηλεκτρονική Αθηνών», απαιτώντας να διασφαλιστούν όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματά τους, να τους καταβληθούν άμεσα οι αποζημιώσεις και να ενταχθούν στο Ταμείο Ανεργίας για όλο το διάστημα που θα βρίσκονται στην ανεργία και να υπάρξει άμεση στήριξή τους με καταβολή έκτακτου επιδόματος.
 
Μετά το λουκέτο της «Ηλεκτρονικής» έκλεισαν τα περίπου 50 καταστήματα της επιχείρησης στην Ελλάδα και τα τρία στην Κύπρο.
 
Τα δάνεια της Ηλεκτρονικής ανέρχονται σε περίπου 53 εκατ. ευρώ.   Eurobank, Alpha Bank και Εθνική Τράπεζα είναι οι βασικοί πιστωτές της Ηλεκτρονικής Αθηνών και τα δάνεια τους καλύπτονται κατά ένα μέρος από ακίνητα και εγγυήσεις περίπου 23 εκατ. ευρώ. Επίσης η Ηλεκτρονική Αθηνών χρωστάει σε προμηθευτές περίπου 22 εκατ. ευρώ.