Υποστηρικτές της ανεξαρτησίας της Καταλονίας έκλεισαν τη Δευτέρα μια σιδηροδρομική γραμμή, αυτοκινητόδρομους και οδικές αρτηρίες στη Βαρκελώνη, με αφορμή την πρώτη επέτειο από το δημοψήφισμα για την ανεξαρτητοποίηση της επαρχίας από την Ισπανία, τη διεξαγωγή του οποίου είχε απαγορεύσει η Μαδρίτη.

Συγκεκριμένα, μέλη των Επιτροπών Υπεράσπισης της Δημοκρατίας της Καταλονίας, διαδήλωσαν και πάλι υπέρ της ανεξαρτητοποίησης τους από την ισπανική κυβέρνηση, κλείνοντας  αυτοκινητόδρομους και οδικές αρτηρίες στη Βαρκελώνη, έχοντας ως σύνθημα το «Δεν Ξεχνάμε, Δεν συγχωρούμε».

Παράλληλα, απέκλεισαν σιδηροδρομική δομή στον σταθμό της Τζιρόνα, 100 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Βαρκελώνης. Διακοπές της κυκλοφορίας πραγματοποιήθηκαν στον αυτοκινητόδρομο Α7 μεταξύ Βαρκελώνης και Βαλένθια και στον Α2 που συνδέει την πρωτεύουσα της Καταλονίας με τη Μαδρίτη. Σημειώνεται ότι το Σάββατο υπήρξαν συγκρούσεις μεταξύ της αστυνομίας και διαδηλωτών υπέρ της ανεξαρτησίας, που έφερε τον τραυματισμό περίπου 30 διαδηλωτών.