Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ και οι συμμαχικές της χώρες στον Κόλπο, έβαλαν στο στόχαστρο τους ηγέτες της Χεζμπολάχ, Σαγιέντ Χασάν Νασράλα και Ναΐμ Κάσεμ, με την ανακοίνωση να τονίζει πως η οργάνωση είναι εξ ολοκλήρου τρομοκρατική. «Στοχοποιώντας την ηγεσία της Χεζμπολάχ, τα κράτη μας απορρίπτουν την εσφαλμένη αντίληψη πως υπάρχει εντός της οργάνωσης πολιτικός βραχίονας που διαχωρίζεται από την τρομοκρατική της δράση».

Ο Νασράλα έχει στοχοποιηθεί και στο παρελθόν από τις ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, το 1995 του είχαν επιβληθεί κυρώσεις με την αιτιολογία πως αποτελούσε απειλή για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή, ενώ το 2012 του είχαν επιβληθεί κυρώσεις με την αιτιολογία πως απειλούσε την ειρήνη στη Συρία. Ωστόσο, είναι η πρώτη φορά που οι ΗΠΑ στοχοποιούν τον Κάσεμ για τους δεσμούς του με την Χεζμπολάχ. Οι χώρες του Κόλπου επέβαλαν κυρώσεις σε ακόμα τέσσερα μέλη της Χεζμπολάχ, παγώνοντας τους τραπεζικούς λογαριασμούς στα εδάφη τους. Οι ΗΠΑ είχαν επιβάλει τις ίδιες κυρώσεις σε αυτούς πριν το πράξουν οι χώρες του κόλπου.

Ο Νασράλα είχε δηλώσει προ μηνών ότι «η αμερικανική ηγεσία δεν θα μπορέσει να κάμψει το φρόνημα μας, όσα μέσα και να χρησιμοποιήσου». Μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, η Ουάσινγκτον επέβαλε οικονομικές κυρώσεις στο Ιράν, με τον Τραμπ να τονίζει ότι με αυτό τον τρόπο καταφέρουν πλήγμα και στη Χεζμπολάχ που υποστηρίζεται οικονομικά από την Τεχεράνη.