Νέο περιστατικό τοποθέτησης κοριών σε μέλη της καταγγέλλει σε κείμενο της η «Ταξική Αντεπίθεση», καθώς τρία μέλη της αναρχικής-κομμουνιστικής συλλογικότητας βρήκαν πάλι τα οχήματά τους «παγιδευμένα». Το 2019, η «Εφ.Συν» είχε αποκαλύψει παρόμοιες συσκευές σε μέλη της συλλογικότητας, αλλά και βίντεο ντοκουμέντο, με ασφαλίτικο αυτοκίνητο το οποίο φυγαδεύτηκε από άνδρες των ΜΑΤ στα Εξάρχεια.

«Το Σάββατο 6/2 στον πολιτικό μας χώρο στα Εξάρχεια κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συλλογής τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης που πραγματοποιούμε για συνανθρώπους μας που πλήττονται άμεσα από την υγειονομική και οικονομική κρίση, σύντροφος εντοπίζει στο όχημα του συσκευή γεωεντοπισμού και καταγραφής ήχου (“κοριός”). Αμέσως ενημερώνει και άλλους συντρόφους που βρίσκονται εκείνη την στιγμή εκεί προκειμένου να ελέγξουν τα οχήματα τους, με αποτέλεσμα να εντοπιστούν ‘’κοριοί’’ σε 2 ακόμα οχήματα. Το συγκεκριμένο γεγονός αποτελεί ένα ακόμα στιγμιότυπο των επαναλαμβανόμενων προσπαθειών στοχοποίησης και τρομοκράτησης της Ταξικής Αντεπίθεσης, οι οποίες έχουν ξεκινήσει εδώ και (τουλάχιστον) ενάμιση χρόνο», καταγγέλλει σε κείμενο της η «Ταξική Αντεπίθεση», καθώς τρία μέλη της αναρχικής-κομμουνιστικής συλλογικότητας βρήκαν πάλι τα οχήματά τους «παγιδευμένα».

«Τον Οκτώβρη του 2019 είχαμε καταγγείλει δημόσια την τοποθέτηση ‘’κοριών’’ σε οχήματα συντρόφων μας μετά από διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στα στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών στη Μόρια. Ένα μήνα μετά, τον Νοέμβριο του 2019, και πάλι είχαμε καταγγείλει δημόσια την παρακολούθηση του πολιτικού μας χώρου μέσω μικροκάμερας επιμελώς κρυμμένης εντός αυτοκινήτου της ‘’αντιτρομοκρατικής’’, το οποίο μετά τον εντοπισμό του φυγαδεύτηκε με τη συνοδεία των ΜΑΤ».

Το βίντεο της συσκευής γεωεντοπισμού δημοσίευσε η «Εφ.Συν»:

Κοριοί στα Εξάρχεια – Ακόμα ένας πολίτης με συσκευή γεωεντοπισμού

Μετά τις συσκευές γεωεντοπισμού, και αυτοκίνητα της Ασφάλειας «επ’ αυτοφώρω» σε παρακολούθηση

Το 2019, με ένα νέο, εντυπωσιακό και ατράνταχτο ντοκουμέντο, η Εφημερίδα των Συντακτών έφερε στο φως αποκαλύψεις αναφορικά με την παρακολούθηση διαδηλωτών, πολιτών και συλλογικοτήτων από την Ασφάλεια. Τότε, πιάστηκε «επ’ αυτοφώρω» αυτοκίνητο της Ασφάλειας έξω από τα γραφεία της αναρχικής – κομμουνιστικής συλλογικότητας «Ταξική Αντεπίθεση», το οποίο έφερε κρυφή κάμερα, και όταν έγινε αντιληπτό, απροκάλυπτα εμφανίστηκε διμοιρία των ΜΑΤ για να το φυγαδεύσει. Το γεγονός επιβεβαίωσε και η ΕΛΑΣ, η οποίο υποστηρίζει πως «τηρεί τη νομιμότητα».

Ολόκληρο το κείμενο:

Το Σάββατο 6/2 στον πολιτικό μας χώρο στα Εξάρχεια κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συλλογής τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης που πραγματοποιούμε για συνανθρώπους μας που πλήττονται άμεσα από την υγειονομική και οικονομική κρίση, σύντροφος εντοπίζει στο όχημα του συσκευή γεωεντοπισμού και καταγραφής ήχου (“κοριός”). Αμέσως ενημερώνει και άλλους συντρόφους που βρίσκονται εκείνη την στιγμή εκεί προκειμένου να ελέγξουν τα οχήματα τους, με αποτέλεσμα να εντοπιστούν ‘’κοριοί’’ σε 2 ακόμα οχήματα. Το συγκεκριμένο γεγονός αποτελεί ένα ακόμα στιγμιότυπο των επαναλαμβανόμενων προσπαθειών στοχοποίησης και τρομοκράτησης της Ταξικής Αντεπίθεσης, οι οποίες έχουν ξεκινήσει εδώ και (τουλάχιστον) ενάμισηχρόνο. Τον Οκτώβρη του 2019 είχαμε καταγγείλει δημόσια την τοποθέτηση‘’κοριών’’ σε οχήματα συντρόφων μας μετά από διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στα στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών στη Μόρια.Ένα μήνα μετά, τον Νοέμβριο του 2019, και πάλι είχαμε καταγγείλει δημόσια την παρακολούθηση του πολιτικού μας χώρου μέσω μικροκάμερας επιμελώς κρυμμένης εντός αυτοκινήτου της ‘’αντιτρομοκρατικής’’, το οποίο μετά τον εντοπισμό του φυγαδεύτηκε με τη συνοδεία των ΜΑΤ.

Πέρα από τα παραπάνω, ο ασφυκτικός κλοιός που έχει στηθεί γύρω από τηνσυλλογικότητα μας όλο αυτό το διάστημα περιλαμβάνει τον πολύωρο αποκλεισμό του πολιτικού μας χώρου από τις αστυνομικές δυνάμεις στις 6 Δεκέμβρη και παρακολουθήσεις – παρενοχλήσεις συντρόφων -ισσών μας στασπίτια και τους χώρους εργασίας τους, είτε με φυσικό τρόπο (αστυνομικοίμε πολιτικά που στρατοπεδεύουν κάτω από σπίτια ή εισβάλουν σε χώρους εργασίας για έλεγχο) είτε με τεχνικά μέσα (πρόσφατος εντοπισμός μηχανής με τοποθετημένη μικροκάμερα έξω από το σπίτι συντρόφου μας).

Αποκορύφωμα της εμμονής των διωκτικών αρχών, αποτέλεσε η προ καιρού σύλληψη συντρόφων μας και η προσπάθεια αναβάθμισης των κατηγορητηρίων τους. Οι δύο εκ των οποίων (για διαφορετικές υποθέσεις μεταξύ τους) αφέθηκαν ελεύθεροι ενώ ο σύντροφος Πολύκαρπος Γεωργιάδης βρίσκεται στηφυλακή με ένα κακοστημένο κατηγορητήριο, διογκωμένο από πλημμεληματικού σε κακουργηματικού βαθμού, το οποίο και επιχειρήθηκε μάταια να αναβαθμιστεί, παρουσιάζοντας ένα έγγραφο pdf κατεβασμένο από το διαδίκτυο ως «πρωτότυπη προκήρυξη» της ένοπλης επαναστατικής οργάνωσης Ομάδα Λαικών Αγωνιστών με συγγραφέα τον ίδιο! Ενδεικτικό της όλης κατάστασης (και) εκείνων των ημερών, με την απύθμενη τρομοϋστερία των μίντια να ζητάει τα κεφάλια των ‘’τρομοκρατών’’, αποτέλεσε και η αρπαγή-απαγωγή συντρόφισσας μας από τον χώρο εργασίας της από την ‘’αντιτρομοκρατική’’ και η εισβολή στο σπίτι της για έρευνα, λόγω των πολιτικών και επαγγελματικών σχέσεων της με τον σύντροφο Πολύκαρπο Γεωργιάδη.Ο απροσχημάτιστος χαρακτηρισμός της συλλογικότητάς μας ως ‘’δεξαμενή τρομοκρατών’’ σε άρθρα των (έμμισθων από την ΕΛΑΣ) αστυνομικών ρεπόρτερ, αποτύπωσε με τον πλέον εμφατικό τρόπο τις προθέσεις των διωκτικών μηχανισμών εναντίον μας και την απόπειρα να στιγματιστεί και να ποινικοποιηθεί μια πολιτική συλλογικότητα ως εν δυνάμει ‘’τρομοκρατική οργάνωση’’.

Όμως αυτή η απόπειρα αδρανοποίησης και εκφοβισμού μας δεν αποτελεί ένα μεμονωμένο περιστατικό στο περιθώριο της τρέχουσας επικαιρότητας, αλλά έκφραση της γενικευμένης κατασταλτικής/υγειονομικής/οικονομικής επίθεσης εναντίον της Τάξης μας, με σημείο αφετηρίας τον αφανισμό των κινηματικών/κοινωνικών δυνάμεων της αντίστασης. Αποτελεί δηλαδή, ακόμα ένα ‘’πολεμικό επεισόδιο’’ ανάμεσα στην ακροδεξιά-νεοφιλελεύθερη διαχείριση της υγειονομικής/οικονομικής κρίσης του συστήματος και όσους και όσες αγωνίζονται εναντίον της. Ένα ακροδεξιό αυταρχικού τύπου καθεστώς ορθώνεται μπροστά μας, με όπλα του τη βία και την προπαγάνδα.

Με έναν σύγχρονο στρατό κατοχής χιλιάδων νεοπροσληφθέντων μπάτσων να το περιφρουρεί και έναν συρφετό πουλημένων δημοσιογραφίσκων να το εξυμνεί, το καθεστώς προελαύνει σαρώνοντας ότι έχει απομείνει όρθιο από κοινωνικά δικαιώματα και κατακτήσεις. Και ενώ τα χέρια τους ακόμα στάζουν το αίμα των 5.500 νεκρών της πανδημίας και το αίμα δεκάδων νεκρών και σακατεμένων στους χώρους εργασίας, χωρίς ίχνος συστολής και ευθιξίας, υπογράφουν σαν άλλοι τύραννοι την τελεσίδικη κοινωνική θανατική καταδίκη, νομοθετώντας εν μέσω απαγορεύσεων νέους όρους εργασιακής σκλαβιάς, παραχωρώντας τη δημόσια υγεία, την εκπαίδευση, το περιβάλλον και την πρώτη κατοικία στα χέρια του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου. Ενώ την ίδια στιγμή, απειλούν και στιγματίζουν όποιον και όποια τολμήσει να αντιδράσει φτιάχνοντας νέες ομάδες καταστολής, περιστέλλοντας ελευθερίες και απαγορεύοντας τις απεργίες, τις καταλήψεις και τις διαδηλώσεις. Ο φασιστικός και αλαζονικός χαρακτήρας του καθεστώτος, ο οποίος δεν διστάζει να εμπαίζει και να εξευτελίζει την κοινωνία και τους νεκρούς της, κατηγορώντας την ίδια και την ‘’ατομική της ευθύνη’’ ως υπαίτια των θανάτων, φυσικά δεν θα χαριζόταν στους πολιτικούς του αντιπάλους.

Εκκενώσεις καταλήψεων, ίδρυση Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, ποινικοποίηση του συνδικαλισμού, επικηρύξεις και συλλήψεις κατά αγωνιστών -στριων(γεγονότα ΑΣΟΕΕ), διώξεις κατά φορέων για διοργάνωση διαδηλώσεων και συγκεντρώσεων (δίωξη κατά του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, διώξεις κατά τωνδιοργανωτών των φοιτητικών συλλαλητηρίων), απαγόρευση διαδηλώσεων 17 Νοέμβρη και 6 Δεκέμβρη με συλλήψεις, ξυλοδαρμούς και πρόστιμα κατά εκατοντάδων αγωνιστών. Με αποκορύφωμα την ρεβανσιστική και σαδιστική μεταχείριση του απεργού πείνας Δ. Κουφοντίνα και τη διαφαινόμενη κρατική δολοφονία του, δια χειρός της κυβέρνησης Μητσοτάκη και της Αμερικάνικης Πρεσβείας.

Ως πολιτική συλλογικότητα, μέσα σ’ ένα τέτοιο ιστορικό περιβάλλον οξυμένης κρατικής βίας και αυταρχισμού, αντιλαμβανόμαστε τα χτυπήματα της αστυνομίας εναντίον μας ως υπόθεση των αγωνιζόμενων κινηματικών/κοινωνικών δυνάμεων που αντιστέκονται και καταστέλλονται ταυτόχρονα με εμάς.

Πολλοί άλλοι σύντροφοι και συντρόφισσες του ευρύτερου ριζοσπαστικού κινήματος βρίσκονται συχνά υπό στενή παρακολούθηση. Σαφώς λοιπόν δεν αποτελούμε την εξαίρεση αλλά τον κανόναπου επιφυλάσσει η κυβέρνηση σε οποιονδήποτε και οποιαδήποτε τολμά να σηκώσει ανάστημα και να αντιταχθεί στις αυταρχικές της ορέξεις. Ηυπόθεση της αναχαίτισης και της ανατροπής αυτής της κατασταλτικής-φασιστικής πολιτικής που εφαρμόζεται, είναι υπόθεση τουκοινωνικού-ταξικού κινήματος, είναι υπόθεση συλλογική. Και σε αυτήν την κατεύθυνση, της δημιουργίας δηλαδή ενός πλατιού μετώπου σύγκρουσης με το καθεστώς, η Ταξική Αντεπίθεση ήταν, είναι και θα συνεχίσει να είναι παρούσα με όλες της τις δυνάμεις. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ  Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)