Νέες υποσχέσεις Μητσοτάκη για Ελληνικό και fast track «επενδύσεις»

Τη δέσμευση του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη να «ξεμπλοκάρει» την επένδυση του Ελληνικού, να καταπολεμήσει τη γραφειοκρατία και να θέσει ως προτεραιότητά του την «απελευθέρωση» των επενδύσεων μεταφέρουν «γαλάζια ρεπορτάζ» την Τρίτη, ενόψει της ομιλίας του στην Πάτρα. Οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν πως ο Κ. Μητσοτάκης θα εξαγγείλει στις προεκλογικές του συγκεντρώσεις, πριν τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, μείωση φόρων, ενίσχυση της ρευστότητας και «αλλαγή νοοτροπίας» στις επενδύσεις.
George Vitsaras / SOOC
|

Το «ξεμπλοκάρισμα» της επένδυσης στο Ελληνικό εντός της πρώτης κιόλας εβδομάδας της νέας διακυβέρνησης θα εξαγγείλει, σύμφωνα με πληροφορίες «γαλάζιων πηγών» που επικαλούνται το Αθηναϊκό Πρακτορείο και το «News24/7»,  ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κ. Μητσοτάκης. Την Τρίτη από την Πάτρα, στην πρώτη προεκλογική εκδήλωση της εκστρατείας του για τις εθνικές εκλογές, ο πρόεδρος της ΝΔ, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «θα  δώσει ένα παράδειγμα του άμεσου και αποφασιστικού τρόπου με τον οποίο θα λειτουργεί η κυβέρνησή του για την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και την απελευθέρωση των επενδύσεων».

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, «η ισχυρή ανάπτυξη και η δημιουργία νέων και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας θα είναι το κύριο θέμα της εκδήλωσης, η οποία θα είναι η πρώτη από τις θεματικές ομιλίες που θα κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέχρι τις 7 Ιουλίου, αντί κομματικών συγκεντρώσεων» όπως είχε εξαγγείλει ο ίδιος. Και συνεχίζουν λέγοντας πως «θα περιγράψει συγκεκριμένα, τα τέσσερα μέτρα που θα τεθούν αμέσως σε εφαρμογή για να επιτευχθεί ο στόχος της ισχυρής ανάπτυξης που έχει θέσει σε άμεση κυβερνητική προτεραιότητα η ΝΔ.

1. 'Άμεση μείωση των φόρων και θεσμοθέτηση πρόσθετων κινήτρων για την προσέλκυση επενδύσεων. Όπως θα πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης αυτό θα είναι ένα από τα πρώτα ν/σ της κυβέρνησης της ΝΔ.

2. 'Άμεσο χτύπημα της γραφειοκρατίας με συγκεκριμένα εργαλεία, όπως:

  • Η ηλεκτρονική υπογραφή που θα καθιερωθεί για πολίτες και επιχειρήσεις για να πάψουν να ταλαιπωρούνται από γραφείο σε γραφείο.
  • Κλειστές προθεσμίες για τις αδειοδοτήσεις επενδύσεων που θα επιβλέπονται απ' το ίδιο το Πρωθυπουργικό Γραφείο.
  • Δεσμευτικά γρήγορη εκδίκαση υποθέσεων που σχετίζονται με τις επενδύσεις σε ειδικά τμήματα δικαστηρίων.

3. 'Άμεση ενίσχυση της ρευστότητας μέσω της σταδιακής αποκατάστασης της εμπιστοσύνης στον τρόπο λειτουργίας του κράτους. Ο πρόεδρος της ΝΔ θα αναφερθεί στα πολύ θετικά μηνύματα που ήδη εκπέμπονται από τις διεθνείς αγορές ενόψει της πολιτικής αλλαγής, και θα τονίσει ότι η σταδιακή αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας μας όχι μόνο θα βοηθήσει στην περαιτέρω μείωση των επιτοκίων δανεισμού των ελληνικών ομολόγων, αλλά και στη συνεπακόλουθη μείωση του κόστους δανεισμού των ελληνικών επιχειρήσεων. Θα αναφερθεί επίσης και στο σχέδιό του για την αντιμετώπιση των «κόκκινων δανείων» και την αποπληρωμή των οφειλών του Δημοσίου στους ιδιώτες, αλλά και την πλήρη αξιοποίηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

4. Τέλος, ο πρόεδρος της ΝΔ θα μιλήσει για το μεγάλο στοίχημα της αλλαγής της νοοτροπίας που χαρακτηρίζει το κράτος απέναντι στις επενδύσεις, τονίζοντας ότι δεν θα γίνονται στο εξής δεκτές πλέον οι ιδεοληψίες του παρελθόντος. Όπως θα πει χαρακτηριστικά, δεν μπορεί να γίνεται δεκτό τον 21ο αιώνα να «ανακαλύπτεται» ξαφνικά ένα δάσος μέσα σε μία έκταση του Ελληνικού που για 60 χρόνια ήταν αεροδρόμιο, καθυστερώντας μία επένδυση αιχμής. Ούτε βεβαίως, να κηρύσσεται αρχαιολογικός χώρος ολόκληρος ο Πειραιάς, όταν είναι έτοιμος να γίνει ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια του κόσμου».

Όπως αναφέρειται το News24/7 επικαλούμενο «γαλάζια στελέχη», θεωρούν ότι «η κυβέρνηση στριμωγμένη από την αξιολόγηση των πολιτών για όσα έκανε τα τέσσερα αυτά χρόνια και τη συνειδητή επιλογή και ταξική πολιτική της υπερφορολόγησης των πολιτών, θυμάται τώρα τελευταία στιγμή τη μεσαία τάξη, τους ίδιους που ξέχασε επί 4,5 χρόνια και τους επέβαλλε άμεσους και έμμεσους φόρους γονατίζοντας τον οικογενειακό προϋπολογισμό».


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις