Ένα παιδί νεκρό από πνιγμό και άλλο ένα νοσηλευόμενο στο νοσοκομείο είναι ο τραγικός απολογισμός της ανατροπής βάρκας με πρόσφυγες στη Λέσβο. Συμφωνα με τον ενημερωτικό ιστότοπο «Στο Νησί», από τους συνολικά 48 επιβαίνοντες στη φουσκωτή βάρκα, οι 46 ανασύρθηκαν σώοι ενώ δύο παιδιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Λέσβου με το ένα να έχει χάσει τις αισθήσεις του. Το δεύτερο νοσηλεύεται ακόμα ωστόσο έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

Όπως υποστηρίζει το λιμενικό σε ανακοίνωσή του, «σήμερα στις 8.30 το πρωί στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του αεροδρομίου της Λέσβου βάρκα στην οποία επέβαιναν 48 αλλοδαποί συνοδευόμενη από τουρκική ακταιωρό κινούνταν στην οριογραμμή.

»Όταν εισήλθε στα ελληνικά χωρικά ύδατα και πλησίασε σκάφος του Λιμενικού Σώματος, οι επιβαίνοντες ανέτρεψαν τη βάρκα (πρόκειται για συνήθη τακτική κατά σύσταση των διακινητών προκειμένου να γίνει επιχείρηση διάσωσης).

»Το Λιμενικό προέβη σε επιχείρηση διάσωσης. Ύστερα από επίπονες προσπάθειες 46 άτομα ανασύρθηκαν σώα. Δύο παιδιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Λέσβου το ένα χωρίς τις αισθήσεις του.

»Έγιναν προσπάθειες ανάνηψης χωρίς αποτέλεσμα. Το άλλο παιδί νοσηλεύεται εκτός κινδύνου».

Να σημειωθεί ότι τις τελευταίες ημέρες και δη τις τελευταίες ώρες η Μυτιλήνη βρίσκεται σε αναβρασμό μετά την απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης να μην συγκρατεί τις προσφυγικές ροές και να ανοίξει τα σύνορά της με αποτέλεσμα χιλιάδες εκτοπισμένοι άνθρωποι να επιχειρούν να περάσουν στην Ελλάδα. Οι αντιδράσεις των κατοίκων στη Μυτιλήνη έχουν φτάσει σε ακραίο σημείο ενώ σημειώθηκαν ξυλοδαρμοί ρεπόρτερ και εργαζομένων σε ΜΚΟ καθώς επίσης και εμπρησμός σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.