Αυτή την ώρα, η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 60χρονου.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, οι δύο άντρες γνώριζαν ο ένας τον άλλον, και του περιστατικού προηγήθηκε άγριος καβγάς μεταξύ τους. Ο αστυνομικός έφυγε από το σημείο, πήγε στο σπίτι του που είναι κοντά, πήρε ένα όπλο και, αφού επέστρεψε, πυροβόλησε εναντίον του ιδιοκτήτη γυμναστηρίου. 

 
Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και διεξάγουν έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη ο οποίος διέφυγε.
 
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο δράστης ονομάζεται Φώτης Μπέλλος και υπήρξε υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής στη Μεσσηνία. Ο ίδιος μάλιστα φέρεται να ήταν επιφορτισμένος με τη δημιουργία ταγμάτων εφόδου της ΧΑ στην περιοχή του.

 
Ακόμη, σύμφωνα με άλλες πηγές, προκύπτει πως ο  φερόμενος ως δράστης, αρθρογραφώντας σε τοπική εφημερίδα, αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η τρομοκρατία του κράτους του υπουργείου Προστασίας του λαθραίου αλλοδαπού εισβολέα και της παράλυτης Αστυνομίας της αλλοδαπολαγνίας δεν θα περάσει. Θα έρθει η ώρα της τιμωρίας για τις πράξεις και για τις παραλείψεις των κρατικών οργάνων».