X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

Απέραντο νεκροταφείο παιδιών η Υεμένη

Σύμφωνα με στοιχεία της οργάνωσης Save the Children, η ανθρωπιστική κρίση στην Υεμένη έχει αποκτήσει τρομακτικές διαστάσεις, καθώς εκτιμάται 130 παιδιά χάνουν τη ζωή τους κάθε μέρα από την πείνα και τις αρρώστιες. Μέχρι το τέλος του 2017 περίπου 400.000 παιδιά αναμένεται να χρειαστούν άμεση ιατρική περίθαλψη, ενώ η ζωή 150.000 παιδιών βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο λόγω του υποσιτισμού.
|

Όπως αναφέρουν τα στοιχεία της οργάνωσης «Save the Children», 130 παιδιά χάνουν καθημερινά τη ζωή τους λόγω του υποσιτισμού και των ασθενειών. Υπάρχει άμεσος κίνδυνος για τη ζωή 150.000 παιδιών λόγω του υποσιτισμού, ενώ εκτιμάται πως μέχρι το τέλος του 2017 περίπου 400.000 παιδιά θα χρειαστούν ιατρική περίθαλψη για να μην αντιμετωπίσουν ζήτημα επιβίωσης.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, ο συνασπισμός που στηρίζεται από τη Σαουδική Αραβία, απέκλεισε όλες τις προσβάσεις από αέρος, ξηράς και θαλάσσης μετά την αναχαίτιση πυραύλου που εκτοξεύθηκε πάνω από το αεροδρόμιο του Ριάντ, λέγοντας ότι έπρεπε να ανακόψει τη ροή όπλων από την Τεχεράνη προς τους αντάρτες Χούτι, που πολεμούν εναντίον του στον πόλεμο της Υεμένης.

Όπως αναφέρει η οργάνωση, αν δεν σταματήσει άμεσα ο αποκλεισμός θα υπάρξουν καταστροφικές συνέπειες, καθώς τα αποθέματα τροφίμων και φαρμάκων στη χώρα θα διαρκέσουν για 8 – 12 εβδομάδες ακόμα.

Ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) αρμόδιος για τις ανθρωπιστικές υποθέσεις, Μαρκ Λόουκοκ, προειδοποίησε προ ημερών πως αν ο συνασπισμός υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας δεν άρει αμέσως τον πλήρη αποκλεισμό που στην Υεμένη, θα ξεσπάσει ο μεγαλύτερος λιμός που έχει δει η ανθρωπότητα εδώ και δεκαετίες, ενώ η αναπληρώτρια διευθύντρια του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος του ΟΗΕ, Ελίζαμπεθ Ράσμουσεν, είχε προειδοποιήσει πως υπάρχει πολύ σοβαρός κίνδυνος για τους κατοίκους της Υεμένης. «Η Υεμένη βρίσκεται στα πρόθυρα λιμού, η χολέρα επιδεινώνει τη δραματική διατροφική κρίση και τα τρόφιμα χρησιμοποιούνται σαν όπλο πολέμου».

Ο εκ των εκπροσώπων της οργάνωσης Save the Children, Τάμερ Κιρόλος, προειδοποιεί ότι η κατάσταση είναι δραματική και θα γίνει ακόμα χειρότερη αν δεν σταματήσει ο αποκλεισμός που έχει επιβληθεί στην Υεμένη.

«Οι θάνατοι των παιδιών αυτών έχουν προβλεφθεί. Έχουμε αποστείλει φορτηγά γεμάτα τρόφιμα και φάρμακα, αλλά το προσωπικό μας δεν μπορεί να βρεθεί σε περιφέρειες που έχουν άμεση ανάγκη λόγω του αποκλεισμού. Αν δεν υπάρξει άρση του αποκλεισμού άμεσα το μέλλον μοιάζει ζοφερό και περισσότερα παιδιά θα πεθάνουν. Ήδη ο πόλεμος έχει προξενήσει τεράστιες ζημιές στη χώρα και έχει δημιουργήσει τη μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση στον πλανήτη. Είναι αδικαιολόγητο το να τιμωρούνται τα παιδιά της χώρας μέσω του αποκλεισμού».


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις