X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

Νεκροθάφτες της παραγωγής Σαμαράς-Βενιζέλος σύμφωνα με τον Τσίπρα

Νέα επίθεση στην κυβέρνηση τόσο για το θέμα του γάλακτος όσο και για τις απολύσεις στο Δημόσιο εξαπέλυσε από τα Γιάννενα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, χαρακτηρίζοντάς του νεκροθάφτες της Ελλάδας της παραγωγής
|
Σε ό,τι αφορά το γάλα, ο Α. Τσίπρας τόνισε ότι «πέφτουν οι μάσκες» και κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο ότι «υπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα» και «είναι ταγοί πολυεθνικών συμφερόντων, συμφερόντων των καρτέλ του γάλακτος στην Ευρώπη».
 
Υποστήριξε ακόμη «είναι και νεκροθάφτες της Ελλάδας της παραγωγής και της δημιουργίας. Της Ελλάδας που μπορεί να αγωνιστεί και μέσα από τη δική της παραγωγή για να κρατηθεί στα πόδια της με τις δικές της δυνάμεις».
 
«Δεν υπάρχει πια αμφιβολία ότι αυτό που θέλουν να κάνουν είναι να διαλύσουν τον παραγωγικό ιστό και να ευνοήσουν ορισμένους μεταπράτες και εισαγωγείς, να ευνοήσουν πολυεθνικά συμφέροντα και στο χώρο του γάλακτος», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
 

Πολύ κοντά η κρίση του λαού
 

Απευθυνόμενος στους βουλευτές υπογράμμισε ότι «δεν έχουν κανένα ελαφρυντικό» και πρόσθεσε: «Είναι στιγμές που αυτό που μετράει είναι το καθήκον απέναντι στην κοινωνία, στο λαό, στην πατρίδα και όχι το μικροκομματικό συμφέρον. Άλλωστε, είναι πολύ κοντά η κρίση του λαού».
 
Ο ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε, θα καλωσορίσει κάθε διαφοροποίηση, «προκειμένου να μην μπει οριστικά ταφόπλακα στην Ελλάδα της παραγωγής και της δημιουργίας».
 
 

Η χώρα γυρνάει στο 1911
 

Για τις απολύσεις στο Δημόσιο, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι  σήμερα, η κυβέρνηση γυρνάει τη χώρα στο 1911. «Το 1911 θεσπίστηκε η μονιμότητα στο δημόσιο και σήμερα θα ξαναγυρίσουμε στις πλατείες Κλαυθμώνος, σε εκείνες τις εποχές όπου οι εκάστοτε κυβερνήσεις απέλυαν αυτούς που δεν τους ήταν αρεστοί. Θα γυρίσουμε σε εποχές όπου η εργασία συνολικά δεν θα είναι δικαίωμα, αλλά θα είναι πολυτέλεια», επισήμανε.
 
Δήλωσε παράλληλα «στο πλευρό των χιλιάδων συμπολιτών μας, ανθρώπων με ανελαστικές υποχρεώσεις που βλέπουν τη ζωή τους να αλλάζει. Με τους σχολικούς φύλακες, τους εκπαιδευτικούς στα επαγγελματικά σχολεία, με τους εργαζόμενους στους Δήμους, με τους γιατρούς ΕΟΠΥΥ, με όλους όσους σήμερα σταματούν να πληρώνονται και εντάσσονται κι αυτοί στους δεκάδες χιλιάδες, στα εκατομμύρια των ανέργων που είναι αποτέλεσμα αυτής της καταστροφικής πολιτικής του μνημονίου».

Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις