Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Π. Λιαργκόβας για την αξιολόγηση «φαίνεται ότι το τρένο να βγούμε στις αγορές θα πάει πιο μακριά». Πρόσθεσε ότι «με βάση τα σημερινά δεδομένα τα capital controls μάλλον φαίνεται να ενισχύονται, γιατί παρατηρούμε τη συνεχή διαρροή καταθέσεων από τις τράπεζες. Επομένως, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, δεν φαίνεται με βάση τα σημερινά δεδομένα να βγαίνουμε στις αγορές το 2018, άρα ή θα παραταθεί το τρέχον μνημόνιο ή θα είναι ένα τέταρτο μνημόνιο ή χρεοκοπούμε».

Ερωτηθείς για το πώς θα μπορούσε να ανατραπεί αυτή η «απαισιόδοξη εκδοχή» των γεγονότων, έκανε λόγο για ανάγκη μιας «πάρα πολύ καλής συμφωνίας», που πάντως δεν φαίνεται να είναι εφικτή. «Για να αντιστραφούν όλα αυτά πρέπει να υπάρξει μία πάρα πολύ καλή συμφωνία, έτσι ώστε να δημιουργήσει ένα πολύ θετικό κλίμα, πράγμα το οποίο όμως με βάση τα όσα βλέπουμε δεν φαίνεται να υλοποιείται. Επομένως, υπάρχει ένας πραγματικός κίνδυνος για την οικονομία, ενδεχομένως τα πράγματα να γίνουν ακόμη χειρότερα εάν καθυστερήσει και άλλο η συμφωνία και δεν κλείσει με τελικό ορόσημο στις 7 Απριλίου».

Τέλος, αναφερόμενος στους ρυθμούς ανάπτυξης, υπογράμμισε ότι «το 2,7% αρχίζει να είναι δύσκολος στόχος γιατί η κατανάλωση δεν θα αυξηθεί τόσο πολύ, οι επενδύσεις δεν θα αυξηθούν τόσο πολύ όσο έχουν εκτιμήσει. Επομένως, θα πάμε σε κάτι λιγότερο μέχρι 1%, εκτός εάν υπάρξει μία πάρα πολύ καλή συμφωνία». Πρόσθεσε πως «αν  πάει έτσι το πράγμα, θα χρειαστούν πρόσθετα μέτρα για να καλυφθεί η διαφορά από ό,τι έχει εκτιμηθεί στον προϋπολογισμό».