Συνέχεια στις δυναμικές κινητοποιήσεις τους επιχειρεί να δώσει ο κόσμος της εκπαίδευσης, καθώς μετά την ιδιαίτερα μαζική κινητοποίησή τους στις 13 Μαΐου, προσανατολίζονται σε νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 19 του μήνα. Η νέα κινητοποίηση καλείται με πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών ΔΟΕ και ΟΙΕΛΕ, οι οποίες καλούν όλο τον εκπαιδευτικό κόσμο να συμμετέχει.

Η ανακοίνωση των Ομοσπονδιών απευθύνει σκληρή κριτική στο υπουργείο Παιδείας, καθώς παρά τις έντονες αντιδράσεις εκπαιδευτικών και φορέων και χωρίς τη σχετική έγκριση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, ξεκινάει τη διενέργεια μαθημάτων από τη Δευτέρα 18 Μαΐου, με ζωντανή αναμετάδοση για τους μαθητές εκείνους που δεν δύνανται να παρακολουθούν τα μαθήματα. Ωστόσο οι αντιδράσεις αφορούν το κατά πόσο είναι δυνατόν να ελεγχθεί μια πιθανή διαρροή προσωπικών δεδομένων αλλά και αν η συγκεκριμένη πρακτική ανταποκρίνεται στην δεοντολογία της εκπαίδευσης.

Οι εκπαιδευτικοί παράλληλα τονίζουν ότι το υπουργείο αρνείται να λάβει τα απαραίτητα μέτρα προστασίας δικής τους αλλά και των μαθητών. Παράλληλα με τις κινητοποιήσεις τους, οι εκπαιδευτικοί απαιτούν μεταξύ άλλων να αποσυρθεί το νέο αντεκπαιδευτικό νομοσχέδιο – εκσκαφέας, το οποίο φέρνει ραγδαίες αλλαγές σε όλους τους τομείς της εκπαίδευσης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Υπουργείο Παιδείας, κυβέρνηση και μεγάλος αριθμός σχολαρχών κλείνουν τ’ αυτιά στη φωνή των χιλιάδων δημόσιων και ιδιωτικών εκπαιδευτικών που διαδήλωσαν δυναμικά στις 13 Μαΐου για να στηρίξουν το δημόσιο σχολείο και το κοινωνικό αγαθό της εκπαίδευσης κι ανοίγουν τις κάμερες αναμετάδοσης των μαθημάτων αγνοώντας τους νόμους περί προστασίας προσωπικών δεδομένων και τις παιδαγωγικές αρχές.

Δεν αποσύρουν το αντιδημοκρατικό – αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία.
Αρνούνται να λάβουν όλα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής μαθητών και εκπαιδευτικών ώστε τα σχολεία να είναι ανοιχτά με ασφάλεια.

Οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, Δ.Ο.Ε. και Ο.Ι.Ε.Λ.Ε., συνεχίζουμε τον αγώνα και καλούμε όλους/ες τους/τις εκπαιδευτικούς, τους γονείς και συνολικά την κοινωνία να δώσουν δυναμικό και μαζικό παρών στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο στα Προπύλαια την Τρίτη 19 Μαΐου στη 1.00 μμ.

Απαιτούμε:

  • Να αποσυρθεί τώρα το αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία.
  • Να μην εφαρμοστεί η απαράδεκτη τροπολογία της Υπουργού των καμερών για την ζωντανή αναμετάδοση των μαθημάτων.
  • Να ληφθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε όλα τα σχολεία.
  • Να στηριχθεί το δημόσιο σχολείο και να αυξηθεί η χρηματοδότηση των σχολείων από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Να μπει φραγμός στις απαράδεκτες πιέσεις των σχολαρχών που εξαναγκάζουν τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς να κάνουν μάθημα με κάμερες στην τάξη.

Δεν κάνουμε βήμα πίσω

Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τις δράσεις μας μέχρι τη δικαίωση