«Κανένας δρόμος στο κράτος του Ισραήλ δεν θα φέρει το όνομα του Γιάσερ Αραφάτ» έγραψε συγκεκριμένα ο Νετανιάχου. «Πληροφορήθηκα για τη μάχη των ανάπηρων βετεράνων των Ισραηλινών Δυνάμεων Άμυνας ( IDF, γνωστές επίσης ως Τζαχάλ) κατά του να λάβει ένας δρόμος το όνομα του Γιάσερ Αραφάτ στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Τζατ. Μίλησα γι αυτό με τον υπουργό Εσωτερικών Αριέχ Ντέρι, ο οποίος μου διευκρίνισε ότι το υπουργείο του δεν το έχει εγκρίνει», συνεχίζει η ανάρτηση του Ισραηλινού πρωθυπουργού.

Το όνομα του δρόμου εντόπισε μια ομάδα από βετεράνους των IDF με προβλήματα αναπηρίας στο Waze (Σ.τ.Σ: Το Waze είναι μια εφαρμογή της Google που ασχολείται με την παρακολούθηση και την ενημέρωση για την κίνηση στους δρόμους), η οποία στη συνέχεια επικοινώνησε με τον Ντέρι.

Ο επικεφαλής του Περιφερειακού Συμβουλίου της Τζατ Μοχάμεντ Ταχάρ Ουατάντ υποστήριξε ότι δεν γνώριζε ότι έχει δοθεί σε δρόμο το όνομα του Αραφάτ, αλλά πρόσθεσε ότι επειδή οι ισραηλινοί πρωθυπουργοί είχαν συναντήσεις με τον Αραφάτ το όνομα στον δρόμο δεν θα έπρεπε να γίνει ζήτημα.

«Για εμάς ήταν ο επίσημος ηγέτης του παλαιστινιακού λαού, τον οποίο το Ισραήλ αναγνωρίζει ως εταίρο στην διαπραγματεύσεις», εξήγησε ο Ουατάντ.