«Υπάρχουν ευθύνες δημοσιογράφων του δελτίου σας αλλά και ευθύνες δικές σας. Ήταν θλιβερή η αντιμετώπιση του περιστατικού. Ο κάθε δημοσιογράφος που ξέρει να κάνει τη δουλειά του γνωρίζει ότι εγώ ποτέ δεν είπα τίποτα για τον τουρισμό» υποστήριξε ο υπουργός Ανάπτυξης σε πολύ επιθετικό τόνο. «Υπάρχουν ευθύνες δημοσιογράφων του δελτίου σας αλλά και ευθύνες δικές σας. Ήταν θλιβερή η αντιμετώπιση του περιστατικού. Ο κάθε δημοσιογράφος που ξέρει να κάνει τη δουλειά του γνωρίζει ότι εγώ ποτέ δεν είπα τίποτα για τον τουρισμό» απάντησε η παρουσιάστρια του δελτίου του Mega, Ράνια Τζήμα και έπαιξε το σχετικό απόσπασμα.

Ακόμα και μετά το αποσπασμα, ο υπουργός Ανάπτυξης συνέχισε να αρνείται το ότι είπε οτιδήποτε για τον τουρισμό, με κεντρικό επιχείρημα το ότι «ανοίξαμε το καλοκαίρι και είδαμε έξαρση 1η Νοεμβρίου. Ο ιός όπως ξέρετε χρειάζεται 14 ημέρες». Αυτό φυσικά παραγνωρίζει το διάστημα που απαιτείται για να υπάρχει εκθετική αύξηση από τα μερικές δεκάδες επιβεβαιωμένα κρούσματα στα χιλιάδες που καταγράφονται σήμερα. Επανέλαβε επίσης τη θεωρία ότι «επιστήμονες πίστευαν ότι στις ζεστές θερμοκρασίες δεν κολλάει», μία θεωρία αντιεπιστημονική, που ποτέ δεν τέθηκε και δεν αποδείχθηκε.

Υπενθυμιζεται ότι η πλήρης δηλωση του Υπουργού την Τετάρτη ήταν η εξής:

«Πέσαμε τελείως έξω ως προς τη σφοδρότητα του δεύτερου κύματος. Το σενάριο που είχαμε πιστέψει, κι εγώ αυτό είχα πιστέψει, ήταν ότι όταν ανοίγαμε τον Ιούνιο λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, οι επόμενοι μήνες μέχρι τον Οκτώβριο θα ήταν σχετικά ήρεμοι με έναν αδύναμο ιό, άρα η κεντρική μας φιλοσοφία και συγκέντρωση ήταν πως θα ανοίξουμε τον τουρισμό και την οικονομία. Σε αυτό δεν είδαμε ότι ο ιός μεταλλάχθηκε και εξαπλώθηκε με πολύ μεγάλη ταχύτητα. Αυτό όμως ήταν το πρωτόγνωρο που έκανε τη διαφορά. Πιθανόν αν είχαμε σκεφτεί από την αρχή ότι ο ιός δεν θα έρθει τον Οκτώβριο αλλά θα έρθει τον Ιούλιο και τον Αύγουστο να ηταν όλα τελείως διαφορετικά»