Το πρωί της Δευτέρας, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να αναστείλουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους, αφού πρώτα η διοίκηση της επιχείρησης πήρε πίσω το έγγραφο της Σύμβασης Εργασίας που κατέθεσε την Πέμπτη.

Νωρίτερα, οι εργαζόμενοι είχαν αποφασίσει να αντιδράσουν με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από την Παρασκευή 4 Απρίλη στις 10 μ.μ. ως και την Τρίτη 8 Απρίλη στις 10 μ.μ. 

Στην Γενική Συνέλευση του Σωματείου, που πραγματοποιήθηκε στην πύλη του εργοστασίου στην Ιερά Οδό, ο Μανώλης Καραντούσας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών, ξεκαθάρισε ότι το σωματείο και οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε ετοιμότητα για να αποκρούσουν τυχόν νέα απόπειρα της εργοδοσίας να προχωρήσει με τις ατομικές συμβάσεις.

Οι εργαζόμενοι απαιτούν:
 
  • Επιχειρησιακή σύμβαση με τους μισθούς που ίσχυαν στις 30 Σεπτέμβρη 2013 αναδρομικά από 1 Οκτώβρη 2013 (πριν τις μονομερής μειώσεις).
  • Πλήρης εφαρμογή του κανονισμού εργασίας στο άρθρο «παροχές» με αναδρομική ισχύ σε αυτά που έχουν περικοπεί (μέρος δωροεπιταγών, ασφαλιστική κάλυψη, εκδρομή).
  • Εφαρμογή και καταβολή της διαχρονικής συμφωνίας του επιδόματος 4ετίας με αναδρομική ισχύ.

(Πηγή: 902.gr)