Για το δημοψήφισμα, ο Νίκος Παππάς ανέφερε ότι έγινε προσπάθεια υποκλοπής του νοήματός του. Όπως σημείωσε, έγινε για να ενισχύσει μία μάχη ενάντια στη λιτότητα και δεν ήταν εντολή για δραχμή.

Την εντολή του ελληνικού λαού και την αντοχή του την εξαντλήσαμε, τόνισε σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο πρώην υπουργός Επικρατείας και επικεφαλής της προεκλογικής καμπάνιας του ΣΥΡΙΖΑ.

Εκτίμησε πάντως, ότι θα έχουμε κυβέρνηση με φρέσκια λαϊκή εντολή, ενώ άλλοι θέλουν σενάρια Παπαδήμου.

Έχει βγει εγκύκλιος και θα εισπραχθεί για πρώτη φορά ο φόρος διαφήμισης τόνισε ο πρώην υπουργός Επικρατείας για τα ΜΜΕ, επισημαίνοντας ότι νομοθετήθηκε το 2010 και είχε μπει σε «συρτάρι».

Επειδή δημιουργήθηκε σύγχυση στο twitter στην ερώτηση αναγνώστη σχετικά με το αν μπορεί η κυβέρνηση να πάρει πίσω εκτάσεις από την Eldorado ο Νίκος Παππάς απάντησε ότι δεν γνωρίζει το συγκεκριμένο θέμα αλλά υποστήριξε συνολικά τις τελευταίες δράσεις του αρμόδιου υπουργού κύριου Σκουρλέτη.

«Έχουμε κάνει υποχωρήσεις»

Παράλληλα, σημείωσε ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έκανε υποχωρήσεις. Ζητήσαμε εντολή για να σταματήσουμε την καταστροφή, τόνισε. Εμείς σταματήσαμε τις απολύσεις στο Δημόσιο, ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Το κεντρικό ερώτημα είναι αν μπαίνει ένα φρένο ή όχι. Ναι, μπαίνει. Δεν απελευθερώνονται οι απολύσεις στον Δημόσιο Τομέα», είπε.

«Το πρόγραμμά μας είναι ο στόχος μας. Ο χώρος, ο τόπος που θέλουμε να φτάσουμε. Έχουν γίνει βήματα. Ο μηδενισμός δεν βοηθά κανέναν», υπογράμμισε ο πρώην υπουργός. Ενώ για τις εκλογές, τόνισε ότι έγιναν, έχοντας στον νου τις αξίες και τις ιδέες.

Η σύγκριση των πρακτικών των σωμάτων ασφαλείας πριν και μετά είναι συντριπτική, σημείωσε για τον Γιάννη Πανούση, ωστόσο είπε πως κάθε υπουργός κρίνεται από το έργο του, χωρίς να αποφύγει να δηλώσει ότι «υπάρχει και ευρύτερη ευθύνη». 

«Η Ευρώπη, το πεδίο της ταξικής πάλης»

«Ένα εθνικό νόμισμα ξεφεύγει από τη δουλεία των διεθνών αγορών;», διερωτήθηκε ο Νίκος Παππάς. «Μπορεί στο επίπεδο του εθνικού κράτους η κυβέρνηση να βάλει φρένο στα θέλω των αγορών; Η απάντηση είναι όχι», σημείωσε.

«Η Ευρώπη είναι το πεδίο της ταξικής πάλης. Δεν είναι ένας ατσάλινος μηχανισμός που δεν αλλάζει με τίποτα. Γιατί έρχεται το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην Ευρώπη; Υπονομεύει το μέλλον της», εξήγησε ο πρώην υπουργός.

«Αντίπαλος είναι η ΝΔ»

Επανερχόμενος στο ζήτημα των επικείμενων εκλογών, είπε ότι αντίπαλος είναι η ΝΔ. Ωστόσο τόνισε ότι η πρώτη Αριστερή κυβέρνηση ανετράπη από τους υπουργούς της.

«Από αυτή την κάλπη ο λαός πρέπει να προχωρήσει σε καθαρή εντολή. Για να καθαρίσει μια και καλή από το παλαιό σκηνικό», είπε, αν και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών.

«Όσοι ποντάρουν σε σενάρια αριστερής παρένθεσης, θα αντιληφθούν ότι παρένθεση είναι οι ίδιοι», κατέληξε. 

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του Νίκου Παππά στην τηλεόραση του ThePressProject