Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με πληροφορίες που θέλουν το ΔΝΤ να ζητά απομείωση του χρέους που διακρατά ο επίσημος τομέας ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δήλωσε: «Είναι φυσιολογικό πριν από κάθε συνεδρίαση του Eurogroup να υπάρχουν εικασίες, αλλά αυτή τη στιγμή υπάρχει διαδικασία σε εξέλιξη με τους τρεις θεσμούς και την Ελλάδα».
 
Παρέπεμψε ακόμα στους θεσμούς για την αξιολόγηση της βιωσιμότητάς του και πρόσθεσε ότι ο Πολ Τόμσεν, κατά την πρόσφατη συνάντηση στη Ρίγα, ενημέρωσε τους υπουργούς Οικονομικών ότι μέχρι τις εκλογές η Ελλάδα προχωρούσε ταχύτερα από ό,τι προέβλεπε το πρόγραμμα και επανέλαβε ότι το πρόγραμμα για την Ελλάδα προβλέπει να πέσει το συνολικό χρέος στο 120% του ΑΕΠ το 2022.

Συνεννοήσεις με Λαγκάρντ και Μέρκελ

Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε επικοινωνία με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, αλλά και με τη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου, συζητήθηκαν η πορεία των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες και ανταλλάχθηκαν απόψεις σχετικά με τα ζητήματα της συμφωνίας της Ελλάδας με τους θεσμούς.
 
Η ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου έρχεται να επιβεβαιώσει δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild, που δημοσιοποίησε την τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των δύο ηγετών.
 
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Αθήνα συνεννοήθηκε με το Βερολίνο για τις επόμενες κινήσεις της.
 
Οι τηλεφωνικές επαφές του Αλέξη Τσίπρα σημειώθηκαν την προηγουμένη των κρίσιμων συναντήσεων που έχουν την Τρίτη, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και ο αναπληρωτής υπουργός διεθνών οικονομικών σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, καθώς και ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης με τον γάλλο ομόλογό του Μισέλ Σαπέν και τον επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσχοβισί.