Ο κ. Λάμπρου επέμεινε ότι τα δάνεια που χορήγησε η ΑΤΕ σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ήταν «μηδενικού ρίσκου» και ότι τηρήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες τραπεζικές και νομικές διαδικασίες.

«Πρώτα ζητάγαμε την εκχώρηση της κρατικής επιχορήγησης και μετά τα χορηγούσαμε» σημείωσε. «Εγώ προσέλκυσα τα κόμματα να έρθουν στην ΑΤΕ. Το ίδιο έκανε και η Εθνική Τράπεζα» ανέφερε.

Σημειώνεται ότι τα καταγγελμένα δάνεια των δύο κομμάτων αγγίζουν τα 400 εκατ. ευρώ (αναλυτικό ρεπορτάζ εδώ). Από αυτά, σύμφωνα με όσα έχουν αναφερθεί στην Επιτροπή τα 220 εκατ. είναι από δάνεια που χορήγησε η αγροτική και αυτήν τη στιγμή κατέχει η Πειραιώς.

Κόντρα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ – ΠΑΣΟΚ στην Επιτροπή

Στο μεταξύ ένταση δημιουργήθηκε στην Εξεταστική όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριος Σαντορινιός κατηγόρησε τους βουλευτές της ΝΔ ότι εμφανίζονται με τη στάση τους να εκπροσωπούν τους καναλάρχες.

Έντονα αντέδρασε ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Σταμάτης, που έκανε λόγο για βίαιη προσβολή, καλώντας τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να ανακαλέσει, ενώ ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος ζήτησε την παρέμβαση του προέδρου της Βουλής.

«Και εγώ μπορώ να ασχημονώ, όμως δεν μου το επιτρέπει η αγωγή μου. Όποιος έχει τέτοια συμπεριφορά θα καταλήξει στον σκουπιδοντενεκέ» σχολίασε ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας.

«Σε θέματα δεοντολογίας η ευθιξία είναι κατανοητή», επισήμανε ο πρόεδρος της επιτροπής Σωκράτης Φάμελλος, αποδίδοντας ταυτόχρονα στον κ. Σαντορινιό «διάθεση πολιτικής κριτικής».

Από την πλευρά του, ο κ. Σαντορινιός απέσυρε μεν την επίμαχη φράση, ωστόσο υποστήριξε ότι οι βουλευτές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ενδιαφέρονται μόνο για τα δάνεια του ΣΥΡΙΖΑ και όχι για τον υπέρογκο δανεισμό τους που αγγίζει τα 400 εκατομμύρια.

Ο κ. Σταμάτης αντέτεινε ότι είναι «σπέκουλα τα περί υπέρογκου δανεισμού», ενώ ο κ. Τζαβάρας, σημείωσε ότι «πρέπει να σταματήσουν οι ισχυρισμοί ότι η ΝΔ είναι εκπρόσωπος των καναλαρχών και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εκπρόσωποι του θεού που ήρθαν να κάνουν επανάσταση».