Στην ονομαστική ψηφοφορία έλαβαν συμμετοχή 249 βουλευτές. Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν 194 βουλευτές, ενώ κατά ψήφισαν 55 βουλευτές.

Συγκεκριμένα, ως προς τη  Ν.Δ., πολλοί βουλευτές απουσίαζαν με αποτέλεσμα να υπάρξουν 19 «ναι», 29 «όχι» και 27 απόντες, μεταξύ των οποίων οι Αντ.Σαμαράς, Κ.Καραμανλής και Β.Μεϊμαράκης.


Το νομοσχέδιο ψηφίσθηκε επί της αρχής από τον ΣΥΡΙΖΑ, τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, το Ποτάμι και την Ένωση Κεντρώων. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες  καταψήφισαν ως κόμμα, ενώ διαφοροποιήθηκαν τρεις βουλευτές. Θετικά ψήφισαν οι Ελ. Κουντουρά  Θ. Παπαχριστόπουλος, Κ. Ζουράρις. Αξίζει να αναφερθεί ότι απουσίασε ο πρόεδρος του κόμματος , Π. Καμμένος.

Καταψήφισαν  ακόμη 29 βουλευτές της ΝΔ, το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή.

Από τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ απουσίασαν οι: Γ. Δραγασάκης, Μ. Μπόλαρης και Γ. Θεοφύλακτος 

Εκτός του Πάνου Καμμένου απούσα ήταν και η επικεφαλής της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά.

Η ψηφοφορία ήταν ονομαστική μετά από αίτημα του ΠΑΣΟΚ και της Χρυσής Αυγής ώστε, όπως είπαν, να γνωστοποιηθεί ποιοι ψηφίζουν και ποιοι όχι το Σύμφωνο Συμβίωσης.
 

Τσίπρας: Aυτονόητη δημοκρατική υποχρέωση η ψήφιση του Σύμφωνου Συμβίωσης

«Κλείνει ένας κύκλος οπισθοδρόμησης και ντροπής για το κράτος που οδήγησε σε διεθνείς καταδίκες της χώρας μας», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας και αναγνώρισε ότι το σύμφωνο συμβίωσης μπορούσε να είχε ψηφιστεί νωρίτερα από την κυβέρνηση – κάτι που χειροκρότησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
 
«Κλείνει ένα κύκλος οπισθοδρόμησης, έστω και καθυστερημένα. Όμως, αντί να πανηγυρίζουμε, ίσως θα έπρεπε να ζητήσουμε ένα συγγνώμη σε εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας που στερούνταν δικαιώματα όλα αυτά τα χρόνια, και ιδίως σε εκείνους που έχασαν τους συντρόφους τους, αλλά δεν είχαν δικαίωμα να σταθούν δίπλα τους στον πόνο», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «αυτό ενδεχομένως να έπρεπε να έχει γίνει εδώ και μήνες από την κυβέρνησή μας».


Ύβρεις ανάμεσα σε Αμυρά και Κατσίκη

Μεγάλη ένταση επικράτησε στη Βουλή ανάμεσα στον βουλευτή του Ποταμιού, Γιώργου Αμυρά και του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Κωνσταντίνου Κατσίκη. «Αν ένας γκέι συνευρεθεί ερωτικά με τον Κ. Κατσίκη, τότε κινδυνεύει να κατηγορηθεί για κτηνοβασία», δήλωσε ο Αμυράς, με τον Κατσίκη να τον χαρακτηρίζει πολιτικό αλήτη.


Να αποσυρθεί το ν/σ για το σύμφωνο συμβίωσης ζητεί το Άγιο Όρος

Νωρίτερα, η Ιερή Κοινότητα Αγίου Όρους έστειλε επείγουσα επιστολή στον υπουργό Δικαιοσύνης και ζήτησε την απόσυρση του σχετικού νομοσχεδίου