Σύμφωνα με τον Οίκο, οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις εμφανίζουν τη Νέα Δημοκρατία και το Σύριζα να δίνουν σκληρή μάχη εν όψει των εκλογών του Ιουνίου. Τονίζει δε πως ο Σύριζα φέρεται να έχει μια ισχυρή δυναμική αυτή την περίοδο, η οποία καθιστά πιθανή τη νίκη του στις εκλογές. «Μια τέτοια εξέλιξη θα καθιστούσε την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη συντριπτικά πιθανή».
 
Η Nomura επισημαίνει πως τα κύρια ρίσκα, προέρχονται από ενδεχόμενες ανεπιτυχείς προσπάθειες μιας πιθανής κυβέρνησης συνασπισμού υπό το Σύριζα, να αλλάξει τις συμφωνίες της Ελλάδας με την Τρόικα.  «Εκτός από τη συμβολική πολιτική απομόνωση της χώρας, τέτοιες προσπάθειες είναι επίσης πολύ πιθανό να έχουν ως αποτέλεσμα να διακοπεί η χρηματοδότηση από τον επίσημο τομέα ως πρώτο βήμα, και η παροχή ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες ως τελευταίο βήμα», τονίζεται στο report.
 
Και συνεχίζει τονίζοντας ότι όλα θα εξαρτηθούν από το εάν ο Σύριζα θα ακολουθήσει ή εάν θα μπορέσει να ακολουθήσει τις προεκλογικές του υποσχέσεις και κυρίως, από το εάν η Νέα Δημοκρατία κερδίσει τις εκλογές. Ένα δεύτερο σενάριο εξόδου μπορεί να προκύψει από το εάν το αποτέλεσμα των εκλογών είναι ξανά ασαφές και στη συνέχεια ακολουθήσει ένας ακόμη γύρος αποτυχημένων διαπραγματεύσεων για τη δημιουργία ενός σταθερού μετριοπαθούς συνασπισμού.
 
«Το ενδεχόμενο τρίτων εκλογών τον Ιούλιο θα περιορίσει σημαντικά τα δημόσια οικονομικά και την τραπεζική ρευστότητα και τότε θα απαιτηθεί πολύ ισχυρή πολιτική στήριξη από τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης για να διατηρηθεί η Ελλάδα στη νομισματική ένωση, η οποία μπορεί να μην έλθει ή να μην είναι αρκετή».
 
Παράλληλα, εκτιμά ότι το ενδεχόμενο τρίτων εκλογών είναι απίθανο, καθώς κάποιες μετριοπαθείς δυνάμεις (κυρίως η Δημοκρατική Αριστερά), μπορεί να είναι πιο πρόθυμη για να στηρίξει έναν συνασπισμό αυτή τη φορά. «Ωστόσο, και με βάση τον εκλογικό νόμο που δίνει το μπόνους των 50 εδρών, μια νίκη του Σύριζα μπορεί να καταστήσει αδύνατη αριθμητικά τη δημιουργία ενός τέτοιου συνασπισμού».
 
Τονίζει δε πως κοιτώντας πέρα από αυτά τα σενάρια, τα βασικά ζητήματα είναι η δυναμική των καταθέσεων, η ρευστότητα του επίσημου τομέα, δεδομένης της κατάρρευσης των κρατικών εσόδων, και η στήριξη της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών από την ΕΚΤ.
 
«Η τρέχουσα ρευστή κατάσταση και η πιθανότητα μιας αυξημένης αβεβαιότητας μετά από τις εκλογές (εάν ο Σύριζα προσπαθήσει να βρει έναν τρόπο εξόδου από τη συμφωνία με την Τρόικα ή ακόμη την επαναδιαπραγμάτευση του επίσημου χρέους) μπορεί να οδηγήσει σε περαιτέρω απόσυρση των καταθέσεων ή στην ακραία περίπτωση, στην αποκοπή της Τράπεζας της Ελλάδας από τη ρευστότητα του ευρωσυστήματος».