«Ασθενοφόρα μετέφεραν την πλειονότητα των επιβατών από το αεροδρόμιο στο νοσοκομείο», όπου προσφέρθηκαν «οι πρώτες βοήθειες» στους 37, δήλωσε ο υπουργός Πληροφόρησης της Πολιτείας Γουάου, ο Μπόνα Γκαουντένσιο.
Ο υπουργός δεν διευκρίνισε την κατάσταση των υπολοίπων 8 επιβαινόντων, διαβεβαίωσε όμως πως δεν υπάρχει κανένας νεκρός.

 
Σύμφωνα με τον Πολ Τσαρλς, μηχανικό στο αεροδρόμιο, και τον Λόρενς Γιούνισεν, δημοσιογράφο του τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού «Η Φωνή της Ελπίδας», που μίλησαν τηλεφωνικά στο Γαλλικό Πρακτορείο, κάποιοι από τους επιβάτες κατάφεραν να βγουν μόνοι τους από το αεροπλάνο, που έπιασε φωτιά μετά τη σύγκρουση με το φορτηγό.


 
Σύμφωνα με τον Τσαρλς, το ατύχημα πιθανόν οφειλόταν στις κακές μετεωρολογικές συνθήκες: «Η ορατότητα δεν ήταν καλή και (το αεροσκάφος) προσγειώθηκε από ανατολάς προς δυσμάς και συνετρίβη στον διάδρομο. Ο καιρός ήταν άσχημος, γι' αυτό συνετρίβη. Πιστεύω ότι ο πιλότος δεν έβλεπε καλά τον διάδρομο». «Ορισμένοι άνθρωποι βγήκαν μόνοι τους από το αεροπλάνο, άλλους τους έβγαλαν. Μόνο το πίσω μέρος του αεροπλάνου απομένει, το υπόλοιπο κάηκε», πρόσθεσε.
 
Ο Γκάμπριελ Ενγκάνγκ Μαντουόκ, διευθυντής της South Supreme Airlines, στην οποία ανήκε το αεροπλάνο, ανέφερε στο Reuters ότι «το αεροσκάφος προσγειώθηκε ασφαλώς… αλλά εξαιτίας του κακού καιρού, το αεροπλάνο έχασε τη διαγράμμιση και χτύπησε σε ένα φορτηγό». Όπως διευκρίνισε, το αεροσκάφος εκτελούσε πτήση από την πρωτεύουσα της χώρας, την Τζούμπα, προς τη Γουάου, ενώ συμπλήρωσε πως «αναγνωρίσαμε τέσσερις ανθρώπους που τραυματίστηκαν, συμπεριλαμβανομένου ενός μέλους του πληρώματος, οι οποίοι βρίσκονται πλέον στο νοσοκομείο».

Το γεγονός πως υπήρξαν μόνο τραυματισμοί και κανένας δεν έχασε τη ζωή του επιβεβαίωσε και ο Ερυθρός Σταυρός Νοτίου Σουδάν.