Ο κ Ντάισελμπλουμ, μιλώντας στην ιταλική Λα Στάμπα υπογράμμισε πως «Στο Εκοφίν του Άμστερνταμ επιτελέσαμε σημαντική πρόοδο. Υπάρχει μια συμφωνία αρχής σε σχέση με την πρώτη δέσμη που ισοδυναμεί με το 3% του ΑΕΠ. Λείπει η συμφωνία για το δεύτερο κεφάλαιο, τα αυτόματα μέτρα έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση που η Αθήνα δεν πετύχει το πρωτογενές πλεόνασμα του 3,5% το 2018. Οι προβλέψεις αποκλίνουν, το ΔΝΤ επιθυμεί να έχει μια ασφάλεια. Το πρόβλημα είναι ότι αυτό είναι δύσκολο. Στην Ελλάδα δεν μπορούν να εγκριθούν μέτρα τα οποία θα μπορούσαν να μην μπουν σε ισχύ».

Όταν ερωτήθηκε για την επιχείρηση επαναφοράς της συζήτησης περί Grexit, ο πρόεδρος του Eurogroup είπε: «Είναι ένα ευαίσθητο θέμα και ο κόσμος εκνευρίζεται εύκολα. Η ερώτησή μου είναι: “το να ανησυχούμε βοηθά; Πρέπει να είμαστε σοβαροί”. Υπάρχει μια συμφωνία στον ορίζοντα, με συγκεκριμένους στόχους. Αυτό έχω να πω»

Σύμφωνα με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ, η αναβολή του προγραμματισμένου για χθες Eurogroup δεν  συνιστά λόγο ανησυχίας καθώς «είναι θέμα χρόνου», αλλά «χρειάζεται εναλλακτική προσέγγιση». Παράλληλα εκτίμησε πως δεν θα βοηθούσε μια έκτακτη Ευρωπαϊκή Σύνοδος γιατί το θέμα πρέπει να λυθεί στο Eurogroup. «Θα ιδωθούμε και πάλι στις 9 Μαΐου στις Βρυξέλλες», είπε χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας, σημείωσε πως την περασμένη σεζόν δεν υπήρχε εμπιστοσύνη στην Ελλάδα, κάτι που πλέον έχει αλλάξει. «πριν από ένα χρόνο ήταν μηδενική, αλλά στη συνέχεια έγιναν μεγάλα βήματα προόδου. Είμαστε κοντά, χρειάζεται μόνον μια επιπλέον εγγύηση» τόνισε.