Όπως ανέφερε ο ίδιος, η απόρριψη της πρώτης πρότασης για την επιβολή οριζόντιου τέλους σε όλες τις καταθέσεις των κυπριακών τραπεζών, απορρίφθηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων της Κύπρου και όχι από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
 
Επίσης υποστήριξε πως η κυπριακή κυβέρνηση δεν αποδεχόταν το σχέδιο λύσης, το οποίο τελικά επικράτησε, διευκρινίζοντας ότι στο τέλος η Λευκωσία συναίνεσε στην απόφαση που οδήγησε στο «κούρεμα».
 
«Η κατάσταση στην Κύπρο είχε αφεθεί επί μακρόν, ξεπέρασε τις εκλογές και θεωρώ ότι το πρόγραμμα για την Κύπρο θα έπρεπε να είχε ενεργοποιηθεί πολύ πιο νωρίς», τόνισε ο Γ. Ντάισελμπλουμ.
 
Σύμφωνα με τον Γ. Ντάισελμπλουμ, η προσέγγιση bail in, δηλαδή το  «κούρεμα» των καταθέσεων για να σωθούν οι τράπεζες, ήταν κάτι που δεν επιθυμούσε η κυπριακή κυβέρνηση. 
 
«Υπήρχε μια πολύ ισχυρή αίσθηση στο Eurogroup ότι μια προσέγγιση bail in ήταν αναπόφευκτη ήδη από την αρχή των συζητήσεων», τόνισε ο απερχόμενος πρόεδρος του Eurogroup σημειώνοντας ότι «με πάσα ειλικρίνεια, ήταν η κυπριακή κυβέρνηση, που δεν ήθελε αυτή την προσέγγιση, και για αυτό φτάσαμε σε εκείνη την πρώτη απόφαση που είχε δεχθεί τόσο βαριά κριτική, το πρώτο εκείνο πλάνο που προέβλεπε ένα οριζόντιο τέλος στους λογαριασμούς, σε όλες τις τράπεζες και για όλους.