Το σχέδιο Μόσιαλου το έλεγε, η ΕΡΤ θα μειωθεί. Και μπορεί η ΕΤ-1 να μην έκλεισε, “γέμισε” όμως από (ανύπαρκτα) προγράμματα των επίγειων ψηφιακών καναλιών που κλείνουν. Και τη θέση του Πρίσμα+ για το οποίο η Ευρώπη πλήρωσε μέσω επιδοτήσεων, πήρε η Deutsche Welle.
Δεν είναι πλάκα.  Το λένε σχεδιασμό στην ΕΡΤ. Η ΕΤ-1 ενσωμάτωσε το Πρίσμα + το οποίο έβαλε λουκέτο και η απευλευθερωμένη συχνότητα δόθηκε για την εκπομπή της Deutsche Welle. Τη θέση του ΣινέΣπορ + πήρε το BBC World.
 
Ιδού και η ανακοίνωση της ΕΡΤ που εξηγεί την …αντικατάσταση.
(Την οποία επεικόνισε υπέροχα ο Ηλίας Ταμπακέας στο site του http://etcetcetcetc.blogspot.com/ από όπου και η φωτο)
 
 
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε από το πρωί της Δευτέρας 19 Μαρτίου η αντικατάσταση  των καναλιών σινεσπόρ και πρίσμα+ στο ψηφιακό μπουκέτο της ΕΡΤ, από τα προγράμματα των ευρωπαϊκών δημόσιων τηλεοπτικών φορέων, με παγκόσμια εμβέλεια, BBC World News και Deutsche Welle αντιστοίχως.
Οι συγκεκριμένοι φορείς προστέθηκαν στο ψηφιακό μπουκέτο της ΕΡΤ, μετά και τη μετάδοση από τον περασμένο Δεκέμβριο του διεθνούς καναλιού της γαλλικής δημόσιας τηλεόρασης TV5 Monde και του αγγλόφωνου τηλεοπτικού προγράμματος Euronews, του οποίου η ΕΡΤ αποτελεί ιδρυτικό μέλος.
Η δημιουργία των πρώτων ψηφιακών καναλιών της ΕΡΤ ήταν πιλοτική και η λειτουργία τους άνοιξε το δρόμο για τη μετάβαση στην επίγεια ψηφιακή τεχνολογία των ελληνικών καναλιών ελεύθερης λήψης, όπως επιτάσσει και η κείμενη ευρωπαϊκή νομοθεσία. Η αποστολή των συγκεκριμένων καναλιών ολοκληρώθηκε, καθώς οι τρεις τηλεοπτικοί (ΝΕΤ, ΕΤ1, ΕΤ3) αλλά και πέντε ραδιοφωνικοί σταθμοί της ΕΡΤ (ΝΕΤ FM, Δεύτερο Πρόγραμμα, Τρίτο Πρόγραμμα, ΕΡΑ σπορ και KOSMOS) έχουν ήδη περάσει στην επίγεια ψηφιακή μετάδοση.
Οι εξελίξεις αυτές επέβαλαν την αναδιοργάνωση της ψηφιακής πλατφόρμας της ΕΡΤ, ώστε η δημόσια ραδιοτηλεόραση να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητες που της παρέχονται, προσφέροντας πρόγραμμα υψηλότερων προδιαγραφών και εξασφαλίζοντας οικονομίες κλίμακος για την εταιρεία, σε μια δύσκολη συγκυρία που απαιτεί συγκράτηση δαπανών.
Με τη συγκεκριμένη επιλογή, η ΕΡΤ παρέχει τη δυνατότητα στους Έλληνες τηλεθεατές, αλλά και στα εκατομμύρια τουριστών που επισκέπτονται τη χώρα μας, να παρακολουθούν ευρωπαϊκά τηλεοπτικά προγράμματα διεθνούς εμβέλειας σε τρεις γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά).
Όσον αφορά στα προγράμματα με υπηρεσίες πρόσβασης για ΑμεΑ του καναλιού πρίσμα+, ήδη δημιουργήθηκε στην ψηφιακή μετάδοση της ΕΤ1 καθημερινή ζώνη από τις 19:00 μέχρι και τις 22:00. Στις 21:00 αναμεταδίδεται το κεντρικό δελτίο Ειδήσεων της ΝΕΤ από τη συχνότητα της ΕΤ1, με ταυτόχρονη απόδοση στη νοηματική γλώσσα.  Στόχος της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης είναι να διευρύνει την παροχή των υπηρεσιών πρόσβασης για ΑμεΑ, εντάσσοντας σ’ αυτές μεγαλύτερο μέρος του προγράμματός της, και δη, ενημερωτικές εκπομπές.