«Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται. Το χρονοδιάγραμμα είναι ένα, δόση το Νοέμβρη», τόνισε ο Υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, εξερχόμενος της σύσκεψης των κυβερνητικών εταίρων, που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο. «Θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να υπάρξει σύγκλιση με την τρόικα», τόνισε ο Υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχει εμπλοκή».

Παίζουν με την φωτιά για την Ελλάδα και την ευρωζώνη, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αμέσως μετά τη συνάντηση των τριών αρχηγών.

Όπως δήλωσε Ευ. Βενιζέλος ζήτησε από τον πρωθυπουργό στην Σύνοδο Κορυφής να παρουσιάσει το εθνικό ζήτημα της Ελλάδας και να αναδείξει τους κινδύνους που ελοχεύουν. Οι καθυστερήσεις των συζητήσεων δεν ευνοούν ούτε την Ελλάδα ούτε την Ευρωζώνη, πρόσθεσε.

Υποστήριξε ότι τα μέτρα είναι βαριά αλλά δεν πρέπει να είναι οριζόντια. Το πακέτο των μέτρων πρέπει να είναι το τελευταίο και πρέπει να είναι εσωτερικά δίκαιο, υποστήριξε. Άλλες παρεμβάσεις στα εργασιακά δεν βοηθούν την παραγωγή, την ανταγωνιστικότητα και την απασχόληση, ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Η Δημοκρατική Αριστερά δεν θα ψηφίσει μέτρα που ανατρέπουν τα εργασιακά, δήλωσε κατηγορηματικά ο Φώτης Κουβέλης μετά τη σύσκεψη των αρχηγών.

Όπως είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, οι αξιώσεις των δανειστών στοχεύουν σε ισοπέδωση και διαμελισμό των εργασιακών δικαιωμάτων και υπερβαίνουν τις αντοχές της κοινωνίας και δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που πρέπει να αντιμετωπίσει η χώρα στο πλαίσιο των 11,5 δισ. ευρώ που πρέπει να εξοικονομήσει για να λάβει την επόμενη δόση του δανείου.

Bεβαίως χρειάζονται διαρθρωτικές αλλαγές, σημείωσε ο κ. Κουβέλης προσθέτοντας ότι δεν είναι διαρθρωτική αλλαγή το να αξιώνουν να ισοπεδωθούν τα εργασιακά δικαιώματα.