Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, η Ντόρα Μπακογιάννη είπε πως «Θα κάνω ό,τι μου πει ο Κυριάκος, δεν πρόκειται να διεκδικήσω τίποτα περισσότερο απ' ό,τι θα διεκδικούσα από οποιονδήποτε άλλο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας». Για τους λόγους της νίκης του κ. Μητσοτάκη, η κ. Μπακογιάννη τόνισε ότι «Ο Κυριάκος έκανε μια πολύ καλή προεκλογική εκστρατεία. Δεν μάσησε τα λόγια του. Έχει την αντίληψη του νέου, όχι ηλικιακά, αλλά του νέου προς την πολιτική. Αυτό που λέει τέλος ο λαϊκισμός είναι στρατηγική του. Ο κόσμος της ΝΔ ήθελε τη στροφή προς το κέντρο κι αυτό ήταν η πρώτη νίκη του κόμματος»

Αναφερόμενη στην προεκλογική περίοδο στο εσωτερικό του κόμματος, η αδερφή του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε πως δεν είπε ποτέ ότι στήριξε τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, αλλά ότι τον έβλεπε πιθανότερο νικητή και αυτό παρεξηγήθηκε.  «Δήλωσα μεν ότι το αίμα νερό δεν γίνεται αλλά ό,τι και να έκανα θα δεχόμουν κριτική, γι’ αυτό δεν βγήκε μπροστά», υπογράμμισε. Σημείωσε επίσης πως ήταν άδικο για τον Μεϊμαράκη να τον κατηγορούν ότι θα συγκυβερνούσε με τον Τσίπρα.

Σύμφωνα με την κ. Μπακογιάννη, «Ο  Καραμανλής την παραμονή της μεγάλης διαπραγμάτευσης μίλησε με τον Τσίπρα και του είπε “πρόσεχε παιδί μου την Ελλάδα”. Ήταν καθήκον του. Ήταν υποχρέωσή του. Όλοι θα το έκαναν» ενώ τέλος, ερωτώμενη για τον Άδωνι Γεωργιάδη, είπε πως υπάρχουν πολλές διαφορές μεταξύ τους, καθώς τόσο η ίδια, όσο και ο κ. Μητσοτάκης αισθάνονται κεντρώοι, ενώ ο κ. Γεωργιάδης αισθάνεται δεξιός. «Μαζί κάνουμε την Κεντροδεξιά».

Λίγη ώρα αργότερα, η κ. Μπακογιάννη ανήρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter, φωτογραφία από την σημερινή της συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.