Σύμφωνα με τον Μάριο Ντράγκι, η Ευρώπη βάλλεται από τις θέσεις που προβάλουν τα λαϊκιστικά κόμματα, τα οποία προβάλουν μια λάθος εικόνα και υποστήριξε πως για να σταθεί όρθια η Ευρώπη χρειάζεται κατανόηση και αλληλεγγύη από όλες τις χώρες.

«Υπάρχουν ορισμένοι, όπως οι πολυπληθείς διαδηλωτές που βρίσκονται έξω σήμερα, που θεωρούν ότι το πρόβλημα είναι ότι η Ευρώπη κάνει πολύ λίγα. Θέλουν μία Ευρώπη περισσότερο ενωμένη με μεγαλύτερη αλληλεγγύη μεταξύ των χωρών. Και άλλοι, όπως τα λαϊκιστικά κόμματα που έχουμε δει να εμφανίζονται παντού στην Ευρώπη, που θεωρούν ότι η Ευρώπη κάνει υπερβολικά πολλά.

Η απάντησή τους είναι η επανεθνικοποίηση των οικονομιών μας και η διεκδίκηση της οικονομικής κυριαρχίας. Κατανοώ τι πυροδοτεί αυτές τις απόψεις και για ποιον λόγο οι άνθρωποι θέλουν αλλαγή. Αλλά στην πραγματικότητα, κανένα από αυτά τα ρεύματα δεν προσφέρουν πραγματικές λύσεις στην κατάσταση που ζούμε σήμερα. Η αλληλεγγύη είναι σημαντική για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και είναι δίκαιο οι χώρες να υποστηρίζουν η μία την άλλη κατά τη διάρκεια της κρίσης. ΗΕυρωζώνη δεν είναι μία πολιτική ένωση στο πλαίσιο της οποίας ορισμένες χώρες πρέπει μονίμως να πληρώνουν για τις άλλες», ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΚΤ.