«Η σημαντική εξέλιξη των τελευταίων ημερών είναι ότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για πρώτη φορά και μάλιστα ομόφωνα αποδέχεται το μέτρο των μαζικών απελάσεων ως μέτρο προστασίας της εθνικής κυριαρχίας. Τι λέει δηλαδή το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο; Ότι αν έρχεται μία βάρκα με 50 ανθρώπους, έχεις δικαίωμα ως κράτος να τους βάλεις σ’ ένα πλοίο και να τους στείλεις όλους πίσω χωρίς να εξετάσεις αν κάποιος είναι πρόσφυγας. Αυτή είναι συγκλονιστική μεταβολή» ανέφερε σε συνέντευξή του στο OPEN, προαναγγέλλοντας κλιμάκωση της αντιπροσφυγικής πολιτικής της κυβέρνησης.

«Το επισημαίνω για τον εξής λόγο: όταν τα έλεγα εγώ αυτά μια εβδομάδα πριν, είχα δεχτεί κριτική απ’ όλο τον ΣΥΡΙΖΑ ότι είμαι “ακροδεξιός” και “απάνθρωπος”. Αυτό που έλεγα εγώ, μία εβδομάδα μετά τα αποφάσισε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Είναι και οι δικαστές του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου “φασίστες ακροδεξιοί”;… Το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής έχει ζητήσει να λάβει τη συγκεκριμένη απόφαση για να δει τα όρια στα οποία μπορεί να κινηθεί η Ελληνική Δημοκρατία, πάντοτε μέσα στα πλαίσια των νόμων και των αποφάσεων της Ευρώπης» ανέφερε ακόμα, ενώ υπερασπίτηκε την πρόσφατα θεσμοθετημένη νομοθεσία της κυβέρνησής του, που αποδομεί το προσφυγικό προφίλ, και τόνισε και πάλι πως «τα κλειστά κέντρα πρέπει να γίνουν γιατί άλλη λύση δεν υπάρχει».

Στροφή 180 μοιρών και αποδοχή μαζικών επαναπροωθήσεων από το ΕΔΔΑ

Από τις επί παντός επιστητού τοποθετήσεις του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων δεν γλίτωσε και ο κορωνοϊός, για τον οποίο ο ίδιος εκτίμησε πως δεν θα επηρεάσει τη χώρα μας, «γιατί πχ ο τουρισμός από την Κίνα είναι σχετικά μικρός, μόλις 300 χιλιάδες τουρίστες. Είχαμε εργαστεί για να βάλουμε και νέες αεροπορικές γραμμές αλλά αντιλαμβανόμαστε ότι τώρα υπάρχει ζήτημα».

Στη συνέχεια, σε μία ακόμα μνημειώδη τοποθέτησή του, υποστήριξε πως «εάν κρατήσει μία – δύο εβδομάδες ακόμη, πιθανότατα δεν θα μας επηρεάσει ιδιαίτερα. Εάν κρατήσει ένα χρόνο, προφανώς θα επηρεάσει όλο τον πλανήτη».

Για τα οικονομικά μεγέθη, υποστήριξε πως χρειάζεται χρόνος για να δει ο πολίτης «στην τσέπη» του τον αντίκτυπο από τις αποφάσεις της κυβέρνησης, ενώ για την ανάπτυξη, μετά το φιάσκο που συντελείται στο Ελληνικό επιχείρησε ακόμα μία στροφή, τονίζοντας πως «Δεν εργαζόμαστε μόνο για τις άμεσες ξένες επενδύσεις και τα μεγάλα έργα. Οι ξένες άμεσες επενδύσεις χρειάζονται γιατί αυξάνουν το ΑΕΠ. Τα μεγάλα έργα χρειάζονται και για συμβολικούς λόγους αλλά και γιατί δημιουργούν μαζικές θέσεις εργασίας. Η μεγάλη στροφή στην οικονομία θα γίνει, όμως, μέσα από την μικρομεσαία επιχείρηση».

Αναφορικά με την πτώση οικονομικών δεικτών, για την οποία δέχτηκε η κυβέρνησή του τα πυρά της αντιπολίτευσης στη Βουλή, ο Αδ. Γεωργιάδης υποστήριξε πως «το μόνο στοιχείο που θα μπορούσε να πει ο κ. Τσίπρας, δεν το είπε όμως, είναι η μείωση της βιομηχανικής παραγωγής τον Δεκέμβριο κατά 4%. Στον δείκτη βιομηχανικής παραγωγής μετράμε και την κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης. Όπως ξέρετε, φέτος είχαμε πολύ ήπιο χειμώνα, μειώθηκε η κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης, άρα κινήθηκε καθοδικά ο δείκτης».

«Ο Τσίπρας υπόσχεται χούντα»

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κλήθηκε να σχολιάσει και τα λεγόμενα του Αλέξη Τσίπρα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ το Σάββατο, με τον Αδ. Γεωργιάδη να κάνει λόγο για «χούντα» που περιέγραψε ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Άκουσα χθες την ομιλία του κ. Τσίπρα που είπε ότι «η δεύτερη φορά αριστερά», όταν έλθει, θα αποκτήσει πρόσβαση και έλεγχο σε όλους τους αρμούς της εξουσίας. Αυτό που περιέγραψε ο κ. Τσίπρας είναι χούντα. Είπε δηλαδή ότι αν κυβερνήσει δεύτερη φορά, πρέπει να ελέγξει τη Δικαιοσύνη, τις ανεξάρτητες αρχές, όλους τους άλλους θεσμούς. Ο κ. Τσίπρας δεν έχει καταλάβει ότι η κοινοβουλευτική δημοκρατία εδράζεται στη διάκριση των εξουσιών» σημείωσε, για να συνεχίσει με τη Novartis.

«Αν υπάρχει ένα μεγάλο ζήτημα στην έρευνα της προκαταρκτικής ανακριτικής επιτροπής για τη NOVARTIS και τη σκευωρία, η νοοτροπία πίσω από τη σκευωρία είναι αυτό που είπε ο κ. Τσίπρας: “ότι πρέπει να ελέγξουμε όλους τους αρμούς της εξουσίας, δηλαδή τη Δικαιοσύνη”», ανέφερε για την υπόθεση στην οποία ακόμα ο ίδιος εμφανίζεται να έχει εμπλοκή, καθώς ελέγχεται από τη Δικαιοσύνη.

Τέλος, για την καταγραφή των συζητήσεων στο Eurogroup από τον Γ. Βαρουφάκη, ο Αδ. Γεωργιάδης τόνισε πως «Αν το Eurogroup γινόταν στην Ελλάδα, υπήρχε συμφωνία μη καταγραφής και κάποιος έκανε καταγραφή των συζητήσεων, η καταγραφή είναι κακούργημα. Δεν γνωρίζω την ποινική νομοθεσία στη χώρα που έγινε το Eurogroup αλλά προφανώς δεν του ασκήθηκε δίωξη επειδή κανείς εκ των συμμετεχόντων δεν το ζήτησε. Η πράξη ως πράξη, όμως, παραμένει ντροπιαστική για την Ελληνική Δημοκρατία. Τον ελληνικό λαό και την Ελληνική Δημοκρατία δεν θα τους εκπροσωπήσει η αλητεία».