Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 989», ο κ. Αλεξιάδης ξεκαθάρισε πως οι έλεγχοι δεν στοχεύουν κυρίως στη μικρή και μεσαία επιχείρηση. «Θα ξεκινήσουμε από τα πολύ ακριβά ξενοδοχεία για να πάμε και στις καντίνες μετά», ενώ τόνισε ότι θα κριθεί με βάση τα όσα κάνει και αρνήθηκε να σχολιάσει τους προκατόχους του.

Αναφερόμενος στην ανάγκη περαιτέρω στελέχωσης, δήλωσε πως «δεν θα κατεβάσουν ρολά οι εφορίες, θα είναι μέσα οι υπάλληλοι και για έκτακτες περιπτώσεις» και πρόσθεσε ότι «θα προχωρήσουμε σε μια σειρά από μέτρα για ενίσχυση προσωπικού, όπως ένα σχέδιο μετατάξεων από το Δημόσιο στο ΥΠΟΙΚ με διαφανείς διαδικασίες. Θα προχωρήσουμε στο να διακόψουμε και τις αποσπάσεις σε άλλες υπηρεσίες».

Ερωτηθείς  για τους ελέγχους στις λίστες (Λαγκάρντ κλπ) απάντησε ότι «ως προς την εικόνα για το 2015 σε σχέση με το 2014, εάν ελέγξουμε αντίστοιχες περιπτώσεις, τώρα έχουμε πάει στις 600 χιλιάδες ανά υπόθεση μέσο όρο (φόρο) ενώ το 2014 ήταν 370 χιλιάδες. Άρα αυξάνουμε ποιοτικά και ποσοτικά τους ελέγχους. Θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα, ξέροντας όλα τα όρια, νομικά, χρονικά κλπ».

Τέλος, υποστήριξε ότι το ΥΠΟΙΚ θα προσπαθήσει να μετατρέψει τον ΕΝΦΙΑ σε πιο «αναλογικό και δίκαιο φόρο», ενώ επιτέθηκε  σε όσους ασκούν κριτική, δηλώνοντας χαρακτηριστικά «την κριτική εκ του ασφαλούς δεν την καταλαβαίνω».