Οι τελευταίες πληροφορίες δεν αποκλείουν συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους Ανγκελα Μέρκελ, Φρανσουά Ολάντ και Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές το Μαξίμου συντάσσει ήδη κείμενο με τις προτάσεις και τις ιδέες της Αθήνας για την αντιμετώπιση του προβλήματος του δημόσιου χρέους, ούτως ώστε η στόχευση της ελληνικής πλευράς για αναδιάρθρωση ή απομείωσή του να συνοδευθεί και από μια αναπτυξιακή πορεία της χώρας.
Η ελληνική πρόταση για το χρέος την οποία θα βάλει στο τραπέζι ο Αλέξης Τσίπρας στηρίζεται στη θεωρία που απορρίπτει την τακτική που ακολούθησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις κατά την περίοδο της κρίσης. Όταν δηλαδή με βάση τους στόχους των μνημονιακών προγραμμάτων υπολογιζόταν το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος και του ρυθμού ανάπτυξης.
 
Η κυβέρνηση έχει πειστεί ότι πρέπει να ξεκινήσει ανάποδα, υπολογίζοντας τι ακριβώς απαιτείται να γίνει στη ρύθμιση του χρέους ούτως ώστε να επιτευχθεί η ανάπτυξη και να μη συνεχίσει η ελληνική οικονομία τη ζημιογόνο πορεία της.