Δημοσιεύτηκε αρχικά στο TPPi

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Παύλου Ζαφειρόπουλου για το TPPi ο νεαρός πεζοναύτης είχε υπηρετήσει στο Αφγανιστάν πριν μεταβεί στην Αθήνα το 2011. Στις 12 Αυγούστου του 2012 ο Laloup αφού είχε καταναλώσει αλκοόλ αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι εντός της Πρεσβείας. Παρόλο που τα αίτια της αυτοκτονίας δεν έχουν αποσαφηνιστεί εντελώς η οικογένεια του νεαρού στρατιώτη πιστεύει ότι οδηγήθηκε σε αυτή την πράξη εξαιτίας μια ερωτικής απογοήτευσης.

Ο Brian μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Αθήνας όπου απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός του και έπειτα η σορός του επέστρεψε στην Αμερική όπου και κηδεύτηκε με στρατιωτικές τιμές. Οι γονείς του, Baverly και Craig Laloup που ήταν συντετριμμένοι από το χαμό του γιού τους μετά από μερικές εβδομάδες ανακάλυψαν ότι είχαν θάψει τον Brian χωρίς καρδιά.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του AP η οικογένεια ανακάλυψε ότι ο γιός τους δεν είχε καρδιά όταν επέστρεψε από την Ελλάδα κατά την διάρκεια συμπλήρωσης κάποιων τυπικών εγγράφων. «Ήμουν απολύτως συντετριμμένη. Σε υστερική κατάσταση. Τριγυρνούσα στο σπίτι σαν φάντασμα» λέει η μητέρα του «αυτή ήταν η καρδιά του. Η ψυχή του. Αυτή έκανε τον Brian αυτό που ήταν».

Οι Laloup προσπάθησαν απεγνωσμένα να μάθουν τι συνέβη στην καρδιά του γιού τους απευθυνόμενοι στο αμερικανικό υπουργείο Άμυνας. Μετά από κάποιες ημέρες ενημερώθηκαν ότι η καρδιά του γιού τους εντοπίστηκε από τις ελληνικές αρχές και ύστερα από μερικούς μήνες έφτασε όντως στην Αμερική μια καρδιά. Ωστόσο παρόλο που η ελληνική κυβέρνηση ισχυρίστηκε ότι αυτή είναι η καρδιά του Brian ένα τεστ DNA έδειξε το αντίθετο.

Μετά από αυτό οι ελληνικές αρμόδιες αρχές ισχυρίστηκαν ότι η καρδιά του Brian αφαιρέθηκε για τοξικολογικές εξετάσεις για μια αυτοψία που έγινε στο ελληνικό νοσοκομείο αρκετές ημέρες μετά τον θάνατο του. Ωστόσο παραμένει ασαφές τι απέγινε τελικά και γιατί στάλθηκε στην οικογένειά του μια καρδιά που ανήκει σε κάποιον άλλο.

Η οικογένεια του Brian κατέθεσε μήνυση τον περασμένο Δεκέμβριο εναντίον του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας, της ελληνικής κυβέρνησης και του νοσοκομείου που διενέργησε την αυτοψία ζητώντας αποζημίωση για ψυχική οδύνη.

Η υπόθεσή τους αναδείχτηκε επίσης από τον Γερουσιαστή Patrick Meehan που έστειλε επιστολή στην διοίκηση των πεζοναυτών απαιτώντας να πάρει απαντήσεις για την υπόθεση. Αφού δεν έλαβε κάποια απάντηση έφερε το θέμα στην Βουλή των Αντιπροσώπων απαιτώντας να πάρει απαντήσεις από το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας καθώς και από την ελληνική κυβέρνηση.

«Η οικογένεια Laloup δικαιούται απαντήσεις» ανέφερε ο Γερουσιαστής από την Πελσιβάνια «είναι ώρα οι ελληνικές αρχές και το Πεντάγωνο να πουν στους γονείς του πεζοναύτη Laloup τι συνέβη με την καρδιά του, αφού ξέρουμε πολύ καλά τι συνέβη στην οικογένειά του».