Μιλώντας στον ραδιοσταθμό France Inter, ο Αμόν ανέφερε πως την 1η Ιουλίου θα προχωρήσει στην ίδρυση ενός «μεγάλου, διακομματικού» κινήματος για να συνεχίσει τη δουλειά «που άρχισε στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για τις προεδρικές εκλογές» και να «ανοικοδομήσει την αριστερά, χωρίς ωστόσο να εγκαταλείψει το Σοσιαλιστικό Κόμμα.

Δήλωσε πως σκοπός του είναι να απευθυνθεί στους πολίτες της αριστεράς, προκειμένου να «πατήσουν» στις ιδέες της προεκλογικής εκστρατείας για τις προεδρικές εκλογές και συνεχίσουν τις εργασίες για την ανοικοδόμηση της αριστεράς.

«Την 1η Ιουλίου, θα ανακοινώσω τη δημιουργία ενός κινήματος, που θα είναι ευρύ και θα απευθύνεται στους άνδρες και τις γυναίκες της αριστεράς, στους πολίτες, ώστε να σκεφθούμε τη συνέχεια που μπορούμε να δώσουμε σ' αυτή την εργασία που αρχίσαμε κατά την προεδρική εκστρατεία, να κάνουμε μια δουλειά πάνω σ' αυτές τις νέες ιδέες. Θα προσκαλέσω άνδρες και γυναίκες που ανήκουν στα πολιτικά κόμματα ή δεν ανήκουν σ' αυτά. Θα τους προσκαλέσω να συνεχίσουν αυτή την απαραίτητη εργασία για την ανοικοδόμηση της αριστεράς».

Ερωτηθείς για περισσότερες λεπτομέρειες σε σχέση με τις δράσεις αυτού του κινήματος, έκανε λόγο για «πολυκομματικό σχήμα» που θα τραφεί από τη δουλειά διανοούμενων. «Θα είναι ένα κίνημα διακομματικό, που θα τραφεί από τη δουλειά διανοουμένων, απ' αυτή την δημοκρατική καινοτομία που θέσαμε σε εφαρμογή κατά την προεδρική εκστρατεία. Σήμερα μπορεί κάποιος να ανήκει στο Κομμουνιστικό Κόμμα, στους οικολόγους, να ταυτίζεται με διάφορες υποψηφιότητες και να επιθυμεί να δουλέψει μαζί με άλλους».