Το Σάββατο, στο Λονδίνο, ξέσπασαν ταραχές μεταξύ διαδηλωτών του κινήματος Black Lives Matter, που πραγματοποιούσαν μια μεγάλη αντιρατσιστική συγκέντρωση, της αστυνομίας και ακροδεξιών που πραγματοποιούσαν αντισυγκέντρωση.

Ένας διαδηλωτής που φέρεται να ανήκει σε ακροδεξιά ομάδα είχε βρεθεί ανάμεσα σε μέλη του κινήματος BLM, που τον χτύπησαν και τον έριξαν στο έδαφος. Ο Χάτσινσον, μαζί με τους φίλους του που βρίσκονταν στη συγκέντρωση, είδαν το περιστατικό και έσπευσαν να βοηθήσουν τον λευκό άνδρα. Η εικόνα του Χάτσινσον να μεταφέρει στους ώμους του τον φερόμενο ως «εχθρό» του κάνει τον γύρο του κόσμου, με τον Χάτσινσον να θεωρείται από πολλούς ως εθνικός ήρωας στη Βρετανία.

Μιλώντας στο CNN, o μαύρος άνδρας περιγράφει το περιστατικό, λέγοντας ότι «ο στόχος μου ήταν να αποφύγω μια καταστροφή, που ξαφνικά θα άλλαζε το μήνυμα από το “οι ζωές των μαύρων μετράνε” σε “νέοι σκοτώνουν διαδηλωτές”. Αυτό είναι το μήνυμα που προσπαθούμε να αποφύγουμε.» Προσθέτει ότι αρχικά δεν είχε σκεφτεί ότι μπορεί ο τραυματισμένος άνδρας να ήταν μέλος της αντισυγκέντρωσης.

Όταν ο Χάτσινσον με τους φίλους του έφτασε στο σημείο, έφτιαξαν έναν κλοιό γύρω από τον άνδρα, τον σήκωσε στους ώμους του και τον οδήγησε με ασφάλεια σε σημείο που βρίσκονταν αστυνομικοί. «Τον κουβαλούσα και οι φίλοι μου προστάτευαν εμένα και τον άνδρα στους ώμους μου. Δεχόταν ακόμα χτυπήματα, άλοι προσπαθούσαν να τον προστατεύσουν. Τον άφησα στους αστυνομικούς και ένας από αυτούς μου είπε “ευχαριστούμε, έκανε κάτι καλό εδώ”».

 A group of men including Patrick Hutchinson (carrying the man) help an injured man away after he was allegedly attacked by some of the crowd of protesters on the Southbank near Waterloo station on June 13, 2020 in London, United Kingdom.

«Θέλω ισότητα, ισότητα για όλους εμάς. Είμαι πατέρας, παππούς και θα ήθελα να δω τα παιδιά μου, τα εγγόνια μου, τα ανίψια μου, να έχουν έναν καλύτερο κόσμο από αυτόν που έχω ζήσει εγώ» τονίζει, ενώ σε συνέντευξή του στο Channel 4 συγκρίνει την παρέμβασή του με την αδράνεια των 3 αστυνομικών, την στιγμή που ο Τζορτζ Φλόιντ δολοφονούνταν παρακαλώντας για τη ζωή του. «Εάν οι άλλοι τρεις αστυνομικοί που στέκονταν γύρω όταν δολοφονήθηκε ο Τζορτζ Φλόιντ, είχαν σκεφτεί να παρέμβουν και να σταματήσουν τον συνάδελφό τους να κάνει αυτό που έκανε, όπως κάναμε, ο Τζορτζ Φλόιντ θα ήταν ζωντανός σήμερα.»

Ο Πιερ Νόα, ένας από την ομάδα που έσωσε τον λευκό άνδρα, τόνισε από την πλευρά του ότι «θα είχαν γίνει πολύ άσχημα τα πράγματα γιατί αν κάποιος έχασε τη ζωή του ξέρετε τι θα είχε συμβεί. Αμέσως: Οι μαύροι σκότωσαν κάποιον και σκότωσαν λευκό. Θα ήταν όλα χειρότερα».

Ο Τζέιμι Φέισι, άλλο μέλος της ομάδας, λέει «Δεν προστάτευα αυτόν, προστάτευα τα παιδιά μας. Προστάτευα το μέλλον τους γιατί ξέρω ότι ο δικαστής δεν θα είχε δει τι συνέβη πριν. Προστάτευα το μέλλον τους»