Ο Άρειος Πάγος ερευνά τους χειρισμούς της εισαγγελίας Διαφθοράς για τη Novartis

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, έδωσε παραγγελία στον αντεισαγγελέα του Ανώτατου Δικαστηρίου Δημήτρη Δασούλα να διερευνήσει όσα είχε καταγγείλει ο Ιωάννης Αγγελής παραιτούμενος από την εποπτεία της εισαγγελίας Διαφθοράς, όταν διαφώνησε με τον τρόπο που διεξάγονταν η έρευνα για την υπόθεση Novartis.
|

Σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr, η Ξ. Δημητρίου ζήτησε από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Δημήτρη Δασούλα, να διερευνήσει τα όσα είχε καταγγείλει ο αντιεισαγγελέας Ιωάννης Αγγελής πριν ζητήσει την αντικατάσταση του, μετά από δημοσιεύματα που ήθελαν Έλληνες εισαγγελείς να αρνούνται να λάβουν στοιχεία για την υπόθεση Novartis από τις αμερικανικές αρχές.

Ο Ι. Αγγελής είχε αναλάβει τα καθήκοντα του αντιεισαγγελέα το Φθινόπωρο του 2018 και τον Ιανουάριο αντικαταστάθηκε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου μετά από αναφορά που υπέβαλε ο ίδιος και στην οποία ζήτησε την αντικατάστασή του. 

Σημειώνεται ότι με βάση τις αναφορές Αγγελή, η Ξ. Δημητρίου είχε διατάξει αρχικά έρευνα μόνο για τα όσα είχε καταγγείλει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου σχετικά με τις διαρροές προς τον Τύπο σε ό,τι αφορούσε το ταξίδι στη Βιέννη, όπου ο ίδιος και οι εισαγγελείς Διαφθοράς υπό την Ελένη Τουλουπάκη, είχαν συνάντηση με κλιμάκιο του FBI.

Αντικείμενο της συνάντησης αυτής ήταν η υπόθεση της Novartis όπου σύμφωνα με δημοσιεύματα δόθηκε στικάκι με στοιχεία για την Novartis τα οποία αρνήθηκε να παραλάβει ο κ. Αγγελής. Η έρευνα αυτή, που είχε ανατεθεί στον αντεισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Γρηγόρη Πεπόνη μπήκε στο αρχείο με απόφαση της κυρίας Δημητρίου.

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών η Ε. Τουλουπάκη είχε στείλει εξώδικο στις εφημερίδες «Πρώτο Θέμα» και «Άποψη» που αναφέρονταν σε φερόμενες καταγγελίες του Ι. Αγγελή σχετικά με το «πως στήθηκε η Novartis».

Συγκεκριμένα, το εξώδικο Τουλουπάκης αναφερόταν  σε τετρασέλιδο δημοσίευμα, Φύλλο 2.6.2019, της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» με πρωτοσέλιδο τίτλο «Έτσι έστησαν τη Novartis», όπου κατά την Ε. Τουλουπάκη περιείχε «δήθεν «βάσιμες» καταγγελίες του τέως επόπτη Εισαγγελέως Διαφθοράς, αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Ιωάννη Αγγελή, αναφερόμενες σε επιστολή παραίτησής του ήδη από τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, σχετικά με δήθεν παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης και κατάχρηση εξουσίας από δικαστικούς λειτουργούς (ήτοι από εμένα) στους χειρισμούς της υπόθεσης NOVARTIS».


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις