Ο Άρης τ’ άρματα, οι Τσίπρες τα νταούλια

Ο νεο-Τσιριμώκος έφτασε στο σημείο να… παραστήσει τον Άρη (!) στη Λαμία – Κύριε Τσίπρα, αφιππεύσατε! Πήγε στην Καισαριανή και μετά… ψήφισε μνημόνιο. Πήγε στην κηδεία του Κάστρο και μετά έγλειψε τον… αγγελικό Τραμπ. Πήγε στον Μπελογιάννη και μετά έφτιαξε προεκλογικό σποτ με τον… Πλαστήρα. Πήγανε στην Μακρόνησο και μετά έκαναν κυβέρνηση με τον… Καμμένο και την Παπακώστα.
|

του Νίκου Μπογιόπουλου
(αναδημοσίευση από τον «Ημεροδρόμο» με την άδεια του συγγραφέα)

Αλλά σήμερα, ο Τσίπρας το τερμάτισε: Έφτασε στο σημείο, στην προεκλογική του ομιλία του στην Λαμία, να ξεπεράσει ακόμα και τα δικά του στάνταρ ξετσιπωσιάς:

Έφτασε να παραστήσει τον… Άρη Βελουχιώτη!

Πήρε την ιστορική ομιλία του Άρη στη Λαμία το 1944 για να την «πουλήσει» το 2019 σαν «αριστερή κορδέλα» από το μπαλκόνι του αναίσχυντου μαυρογιαλουρισμού.

Πρόκειται για την ίδια ομιλία που, ανάμεσα στα άλλα, ο Άρης περιέγραφε πως οι κομμουνιστές και οι αριστεροί υπερασπίζονταν τα «πεζούλια» του λαού απέναντι στα συμφέροντα και στα «καράβια των Εμπειρίκων».

Αυτός ο τύπος, που πήγε σήμερα στη Λαμία για να… παραστήσει τον Άρη, ο τύπος που έβαλε στο στόμα του – που δεν άντεξε τον… έρπη των «17 ωρών διαπραγμάτευσης» – τα λόγια του σταυραετού της Αντίστασης, είναι ο ίδιος τύπος που λίγες εβδομάδες πριν πρόσφερε φορολογική ασυλία και οικειοθελή φορολόγηση στους… «Εμπειρίκους»!

Τέτοια ξεδιαντροπιά μόνο ένας νεο – Τσιριμώκος θα μπορούσε να επιδείξει.

Αλλά για κάθε Τσιριμώκο ίσχυε, ισχύει και θα ισχύει: Όπου κρεμούσε ο Άρης τ’ άρματα, κρεμάνε οι Τσίπρες τα νταούλια.


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις