Κατά τη διάρκεια της κοπής της πίτας της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης (ΔΗΜΤΟ) Πάρου και Αντιπάρου την Κυριακή, ο γραμματέας της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης, υποστήριξε ότι οι πολίτες θα πρέπει να ισχυροποιήσουν το μέτωπο των μεταρρυθμιστικών δυνάμεων. «Το 2018 θα είναι χρονιά μεγάλης πολιτικής μάχης. Είμαστε σε απόλυτη εκλογική ετοιμότητα. Σας καλώ όλες και όλους να συμπορευτούμε, ώστε να ισχυροποιήσουμε το μέτωπο των μεταρρυθμιστικών δυνάμεων και να κερδίσουμε μία μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία αλλαγής».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, και το συλλαλητήριο της Κυριακής, επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση διχάζει τους πολίτες καθώς αποκαλεί ακροδεξιούς όσους συμμετείχαν στο συλλαλητήριο της Κυριακής. Χαρακτήρισε ανεύθυνη τη στάση της, καθώς χαρίζει εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες στην ακροδεξιά.

«Αντί να συνειδητοποιήσει ότι με τη στάση της υποδαυλίζει τις αντιδράσεις, συνεχίζει να διχάζει τους πολίτες, χαρακτηρίζοντας αυτούς που θα συμμετέχουν στα συλλαλητήρια ακραίους και ακροδεξιούς. Είναι τουλάχιστον ανεύθυνο -με πρόσχημα μεμονωμένα περιστατικά που άλλωστε και η ΝΔ καταδίκασε- να “χαρίζει” στην ακροδεξιά εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, οι οποίοι το μόνο που κάνουν είναι να εκφράζουν την ευαισθησία τους για αυτό το κρίσιμο εθνικό ζήτημα».