Απίστευτες δηλώσεις από τον υφυπουργό Αθλητισμού σχετικά με την μαρτυρία της Σοφίας Μπεκατώρου για σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη από παράγοντα της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας. Ο Λευτέρης Αυγενάκης σε δηλώσεις του που δημοσιεύει το ΑΠΕ-ΜΠΕ βάζει στο κάδρο και «τον κίνδυνο να υπάρχει και η επιθυμία της προσωπκής εκδίκησης»: «Είναι αρκετά τα περιστατικά και θέλουν φιλτράρισμα και πολύ προσεκτική διαχείριση, να μην πάμε στο άλλο άκρο. Επίσης έχει σημασία ποιος το λέει, η προσωπικότητα του καθενός, γιατί ενέχει και ο κίνδυνος να υπάρχει και η επιθυμία της προσωπικής εκδίκησης» είπε.

Στη συνέχεια των απίστευτων δηλώσεων, κάλεσε να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Μπεκατώρου κι άλλοι αθλητές. «Να ανοίξουν τα στόματά τους, να μιλήσουν για τα δικά τους βιώματα αν έχουν αντίστοιχα περιστατικά και να τα καταγγείλουν στη δικαιοσύνη. Είμαστε εδώ, δίπλα τους να τους βοηθήσουμε. Παράλληλα, θα βοηθήσουμε να διαμορφωθεί ένα υγιές τοπίο για τη νέα γενιά των αθλητών. Είναι υποχρέωσή μας».

Παραδέχεται ότι γνώριζε για κατάθεση της Μπεκατώρου από τον Νοέμβριο

Σε δηλώσεις του το Σάβατο ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, παραδέχτηκε ότι «ο αθλητικός εισαγγελέας έχει ήδη κατάθεση της Σοφίας Μπεκατώρου από τον Νοέμβριο, ονομαστικά, και είμαι βέβαιος ότι θα κάνει και ήδη κάνει αυτό που πρέπει. Μηδενική ανοχή ακόμα και σε αδικήματα που έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε που διαπράχθηκαν. Οι συμπεριφορές αυτών των ανθρώπων είναι απολύτως καταδικαστέες. Η Σοφία και η κάθε Σοφία μας έχει στο πλευρό της».

Σε μια απίστευτη δήλωση, στη συνέχεια, είπε πως του έκανε εντύπωση που ακόμα δεν είχαν ενεργοποιηθεί τα αρμόδια αθλητικά όργανα της Ολυμπιακής Επιτροπής και της Ομοσπονδίας.

Άξιο σημασίας σε σχέση με τις παραπάνω δηλώσεις, είναι το τι έκανε ο υφυπουργός Αθλητισμού αφού γνώριζε εδώ και δύο μήνες τις καταγγελίες της Ολυμπιονίκη, καθώς και ότι έπρεπε να ξεσπάσει σάλος για να διαγραφεί από τη ΝΔ ο φερόμενος δράστης.

Παραδέχεται ανάλογα περιστατικά και από άλλους αθλητές

Ο ίδιος έφτασε στο σημείο (μιλώντας στον ΣΚΑΙ) να δηλώσει ότι έχει γνώση ανάλογων περιστατικών κι από άλλους αθλητές, με τα ερωτήματα να πληθαίνουν σχετικά με το τι κάνει το υπουργείο για τέτοιου είδους περιπτώσεις πέρα από το να λέει εκ των υστέρων ότι γνωρίζει. «Έχω γίνει αποδέκτης αντίστοιχων περιστατικών πολλών αθλητών και αθλητριών, γιατί έχουμε χτίσει μια σχέση εμπιστοσύνης. Όμως όλα αυτά είναι προσωπικές ιστορίες που δεν μπορώ να διαχειριστώ αν δεν έχω την εξουσιοδότηση από τους άμεσα εμπλεκόμενους», είπε.

Σχεδόν ταυτόχρονα με τη δημοσιοποίηση του ονόματος του εν ενεργεία παράγοντα και αντιπροέδρου της Ομοσπονδίας η Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε την αναστολή της ιδιότητας του ως μέλος χωρίς να αναφέρει την αιτιολογία. Όπως προκύπτει από τη σχετική λιτή ανακοίνωση του κόμματος, ο Αριστείδης Αδαμόπουλος εκλέχτηκε το 2018 Α΄αντιπρόεδρος και υπεύθυνος τοπικής αυτοδιοίκησης της τοπικής οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας Ραφήνας Πικερμίου.

Τέλος, έκθετο άφησε τον υφυπουργό και η απάντηση που έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε ερώτηση αν υπάρχουν ανάλογα περιστατικά σε αλλες Ομοσπονδίες. Ο Χρήστος Τραντίλης απάντησε «αν οποισδήποτε γνώριζε κατι, προσφανώς θα το είχε ήδη καταγγείλει».