«Μόλις γύρισα από το τριμελές πειθαρχικό συμβούλιο Κορυδαλλού με το “κόσμημα” στο πόδι (το βραχιολάκι), ευχαριστώ όλους όσους με στήριξαν και στην προηγούμενη απεργία και στην κινητοποίηση που υπήρξε για την τωρινή, συντρόφους, συγκρατούμενους, φίλους, ακτιβιστές, συναγωνιστές και τον καθένα ξεχωριστά, η αλληλεγγύη σας είναι ένα επιπλέον μάθημα ζωής και ανθρωπιάς και σας ευγνωμονώ βαθιά όλους για την ανιδιοτελή αλληλεγγύη σας!».


 
Με αυτό το μήνυμα ανακοίνωσε ο κρατούμενος Βασίλης Δημάκης την απόφαση του τριμελούς πειθαρχικού συμβουλίου των φυλακών Κορυδαλλού να του δώσουν εκπαιδευτική άδεια το μεσημέρι της Πέμπτης.
 
Νωρίτερα, το πρωί της ίδιας ημέρας, ο κρατούμενος ανακοίνωσε μέσα από την προσωπική του σελίδα στο facebook πως αναγκάζεται να ξεκινήσει νέα απεργία πείνας και δίψας, καθώς όπως ανέφερε, «το Υπουργείο και οι απεσταλμένοι του δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και δεν τήρησαν το λόγο τους- πως θα μπορούσαν άλλωστε – δεν είναι η πρώτη φορά».
 
Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο σχετικό κείμενο, οι εισαγγελείς Κορυδαλλού, Σαββαΐδης – Σπηλιώτης, αρνούνται να εξετάσουν το κατατεθέν αίτημα του, παρά το γεγονός ότι εξετάζουν αιτήματα των άλλων συγκρατούμενων του.
 
Τελικά, το μεσημέρι της Πέμπτης του έγινε γνωστό πως θα λάβει άδεια κάνοντας χρήση του ειδικού «βραχιολιού», με τον κρατούμενο να ευχαριστεί όλους και όλες όσοι βρέθηκαν δίπλα του.