Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Μ. Βαρβιτσιώτης αντιπαρατέθηκε με τον Δημήτρη Βίτσα του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με πρόγραμμα της για τα εργασιακά και την δέσμευση της για ανάπτυξη, με τον Δ. Βίτσα να τονίζει πως έχουν ως στόχο να εφαρμόσουν τις ίδιες αντεργατικές πολιτικές που εφαρμόζει η ακροδεξιά κυβέρνηση του Ορμπάν στην Ουγγαρία με τον «νόμο σκλάβων».

«Δεν θα το κάνετε  με τον τρόπο που μερικοί φαντάζονται. Θα το κάνετε όπως το κάνει ο Ορμπάν στην Ουγγαρία, με τον ίδιο τρόπο. Δηλαδή να δουλεύουν οι άνθρωποι όταν θέλει ο εργοδότης τους, οι υπερωρίες τους,  η υπερεργασία τους να έχει ίση αμοιβή με την κανονική, ωριαία, εργασία,  την οποία θα πληρώνονται στο τέλος του χρόνου ή μετά από δύο χρόνια. Αυτό κάνει ο Ορμπάν», δήλωσε ο Δ. Βίτσας.

Στη συνέχεια ο Μ. Βαρβιτσιώτης επισήμανε πως ο Ορμπάν πήρε 53% στις πρόσφατες ευρωεκλογές και τόνισε πως δεν υφίστανται τα περί εργασιακού μεσαίωνα, καθώς οι εργαζόμενοι έχουν τη δυνατότητα να πληρώνονται με μεγαλύτερο μισθό και να κλείνει με τον εργοδότη συμφωνία από την οποία δεν θα είναι αδικημένος.

«Οι  άνθρωποι που ζουν σε αυτόν τον εργασιακό μεσαίωνα, αισθάνονται τόσο  καταπιεσμένοι από αυτή την κυβέρνηση ώστε του δώσανε το μεγαλύτερο ποσοστό που πήρε κυβέρνηση στις Ευρωεκλογές. Αν ο εργασιακός μεσαίωνας έχει φέρει τόσο μεγάλη λαϊκή αποδοχή και ρυθμούς ανάπτυξης – αν είναι εργασιακός μεσαίωνας- τότε με συγχωρείτε, ξεχνάτε ένα βασικό πράγμα.

Ξεχνάτε ότι ο εργαζόμενος πέρα από όλα τα άλλα έχει και ψήφο και ξέρει πολύ καλά ποιος του δίνει την ευκαιρία για καλύτερο μισθό, ποιος του δίνει την ευκαιρία ώστε  να μην είναι εκβιασμένος από τον μόνο εργοδότη γιατί δεν υπάρχει άλλος εργοδότης που να ψάχνει εργαζομένους. Και ξέρει ότι μπορεί να έρθει σε μια συμφωνία που δεν θα αδικείται, δεν θα κάνει παραπάνω πράγματα, αλλά θα παίρνει το χρόνο του και θα τον διευθετεί σωστά, όπως θέλει».

Στη συνέχεια ο Δ. Βίτσας τόνισε ότι με το σχέδιο της ΝΔ οι εργαζόμενοι θα είναι σε απευθείας διαπραγμάτευση με τον εργοδότη  και δεν θα έχουν ουσιαστικά τη δυνατότητα να αντιδράσουν όταν η υπερωριακή εργασία γίνεται κανονική εργασία.

«Ξεδιπλώσατε την εργασιακή πολιτική της ΝΔ αλλά και την οικονομική πολιτική πάρα πολύ καλά. Αυτό λοιπόν που πρέπει να περιμένουνε οι εργαζόμενοι, είναι απευθείας διαπραγμάτευση με τον εργοδότη τους, έλλειψη της δυνατότητας να αντιδράσουν και μείσωση στην ουσία των απολαβών τους όταν η υπερωριακή εργασία γίνεται κανονική εργασία. Αυτό μας είπατε αυτή τη στιγμή. Το οποίο έχετε προσπαθήσει να διορθώσετε λέγοντας ότι εννοούσε 7 μέρες λειτουργίας των επιχειρήσεων, λες κι αυτό δεν είναι δικαίωμα εδώ και 100 χρόνια, αλλά με υπερωρίες και με αναγκαστικά ρεπό τα οποία υπάρχουν στη νομοθεσία μας».

«Ο Παπαγγελόπουλος ενορχηστρωτής της υπόθεσης Novartis»

Αναφερόμενος στις καταγγελίες του Ιωάννη Αγγελή για εμπλοκή μέλους της κυβέρνησης στην υπόθεση Novartis, ο Μ. Βαρβιτσιώτης τόνισε πως ενορχηστρωτής της υπόθεσης είναι ο Δ. Παπαγγελόπουλος, στοχεύοντας τους πολιτικούς αντιπάλους του ΣΥΡΙΖΑ.

«Τον έχω καταγγείλει. Ο κ. Παπαγγελόπουλος είναι ο ενορχηστρωτής αυτής της υπόθεσης (Novartis). Τον έχω καταγγείλει και στο βήμα της Βουλής και δημοσίως και θα σας πω και τα εξής. Ο κ. Παπαγγελόπουλος οργάνωσε, σε συνδυασμό με το Μέγαρο Μαξίμου, ξεκάθαρα, γιατί όλες οι ανακοινώσεις του έγιναν στην πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου, όταν είπε για το μεγαλύτερο πολιτικό σκάνδαλο, εδώ τους πιάσαμε, όλο το παλιό πολιτικό σύστημα. Έχουμε τους δύο βασικούς μας αντιπάλους Βενιζέλο- Σαμαρά, βάζουμε και Γεωργιάδη Βορίδη που ενοχλούν, βάζουμε και μερικούς αθώους και βάζουμε και Πικραμμένο- Στουρνάρα… Υπάρχει θέμα γιατί υπάρχουν 15 δικονομικές παραβάσεις, έχουν παραβιαστεί τα θέματα που έχουν να κάνουν με τους κουκουλοφόρους μάρτυρες. Δεν μπορεί κατηγορούμενος να είναι και προστατευόμενος μάρτυρας».