«Η αρετή της επωνυμίας είναι αυτή: Όταν γίνεται ένα λάθος, το σφάλμα αποδίδεται στον φταίχτη. Στην περίπτωσή μας, η κα Μπακογιάννη κι εγώ είχαμε λάθος πληροφόρηση ως προς την εμπλοκή της κας Βλαζάκη στην επίμαχη υπόθεση. Σε ό,τι με αφορά, αναλαμβάνω την ευθύνη μου και απολογούμαι» μπορεί να δήλωσε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, αλλά μάλλον δεν άντεξε να ανάλβει πράγματι την ευθύνη των όσων ψευδώς κατήγγειλε, αφού την παραπάνω δήλωση συμπληρώνει με μία ακόμη, στην οποία ρίχνει τις ευθύνες για την παραπληροφόρηση στην υπουργό Πολιτισμού.

«… Στην συνέντευξη Τύπου της η κυρία υπουργός (σσ Λ.Μενδώνη) ανέφερε ότι οι ταυτότητες των δύο κυριών υπογράφονται από την κυρία Βλαζάκη. Συνεπώς η πηγή την οποία επικαλεστήκαμε η κυρία Μπακογιάννη και εγώ, γνωρίζω ότι είναι η ίδια, δεν έχει νόημα τώρα να κάνουμε με το δάκτυλο αυτός φταίει αυτός μου είπε το λάθος και τα σχετικά, μας έδωσε μια εσφαλμένη πληροφόρηση. Απολογούμαι στην κυρία Βλαζάκη και αντιλαμβάνομαι ότι η εμπλοκή του ονόματος της σε αυτή την ιστορία είναι λάθος και παραμένω βεβαίως στη διάθεσή της» δήλωσε στο Action 24 ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

«Λυπάμαι πολύ για το σημερινό μου σχόλιο που αφορούσε την κα. Μαρία Βλαζάκη σε σχέση με τους υπαλλήλους του Υπ. Πολιτισμού που συμμετείχαν στην υπόθεση με την ταινία Joker. Όπως αποδεικνύεται, ουδεμία σχέση είχε με την υπόθεση και προσωπικά έπεσα θύμα παραπληροφόρησης ανεύθυνων πηγών», αναφέρει μέσω του λογαριασμού της στο Twitter από τη μεριά της η Ντ. Μπακογιάννη.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως η τέως γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, Μαρία Βλαζάκη, είναι ένα πρόσωπο που έχει «ξανασυναντηθεί» στο παρελθόν με την οικογένεια Μητσοτάκη, καθώς όπως αναφέρει σχετικό ρεπορτάζ του Tvxs.gr, η ίδια ήταν μέλος της επιτροπής που συστάθηκε κατά την περίοδο διακυβέρνησης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη για να ελέγξει την συλλογή αρχαίων της οικογένειας, διαπιστώνοντας πως αρκετά δεν τα κατείχε νόμιμα, αναγκάζοντας την οικογένεια Μητσοτάκη να τα επιστρέψει στο ελληνικό κράτος.

«Θέλω να εκφράσω τη χαρά μου, γιατί η συλλογή μας γίνεται κτήμα του λαού των Χανίων και της Κρήτης. Τη συλλογή αυτή τη δημιουργήσαμε η γυναίκα μου και εγώ με αγάπη και θυσίες, αλλά και με κόπο και θυσίες. Δεν μπορώ να αποκρύψω ότι μας στοίχισε η συλλογή και πολλές πικρίες, γιατί δεχτήκαμε τελείως αδικαιολόγητες επιθέσεις, αλλά κλείνει αυτή η δυσάρεστη σελίδα της ελληνικής πολιτικής ζωής» είχε δηλώσει τότε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η συλλογή περιλαμβάνει 1.062 αρχαία αντικείμενα, τα οποία χρονολογούνται από το τέλος της 4ης χιλιετίας π.Χ. μέχρι τον 3ο αιώνα μ.Χ. Το μεγαλύτερο μέρος της προέρχεται από την Κρήτη και έχει εξακριβωθεί ότι πολλά από τα αντικείμενα προέρχονται από λαθρανασκαφές του 1979 – 1980 στην περιοχή της Μονής Οδηγήτριας.