Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «24/7», ο Μ. Βορίδης υποστήριξε ότι «η στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ θα αφορά όχι μόνο αυτά που έκανε αλλά και αυτά που πιστεύει», προσθέτοντας πως αυτό θα σημάνει «και στρατηγική ήττα των ιδεών της Αριστεράς».

Ερωτηθείς για την κόντρα κυβέρνησης – ΝΔ σχετικά με τον Προκόπη Παυλόπουλο και τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας, έκανε λόγο για άκαιρη συζήτηση που αυτή τη στιγμή είναι θεσμικά μη σοβαρή. Ισχυρίστηκε ότι δεν γνωρίζει κάτι για ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Ευάγγελου Βενιζέλου, ενώ ξεκαθάρισε πως σε περίπτωση αυτοδυναμίας της ΝΔ θα προχωρήσει η Συνταγματική αναθεώρηση για εκλογή Προέδρου και θα υπάρξει απόφαση που θα λέει ότι αρκούν οι ψήφοι 151 βουλευτών για την εκλογή του. Υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να υπάρξει καμία σύγκληση με την κυβέρνηση πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα.

«Δεν είναι θεσμικά σοβαρή η συζήτηση για το πρόσωπο του ΠτΔ. Είναι μια άκαιρη συζήτηση. Δεν είναι βέβαιο ούτε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα υποχωρήσει από την πρότασή του για τον Πρ. Παυλόπουλο. Δεν γνωρίζω τέτοια συζήτηση (για υποψηφιότητα Βενιζέλου) στο εσωτερικό της ΝΔ. Όποιος το ξέρει, ο κ. Τσίπρας δηλαδή, ας βγει να μας πει πώς το ξέρει. Δεν είναι η ώρα να συζητήσουμε για πρόσωπα για την ΠτΔ. Ο κ. Τσίπρας εργαλειοποιεί ακόμη και το πρόσωπο του ΠτΔ.

Θα ευχόμουν ο στρατηγικά ηττημένος ΣΥΡΙΖΑ να προκαλέσει εκλογές με αφορμή την εκλογή του ΠτΔ, αλλά δεν πιστεύω ότι θα το κάνει. Αν η ΝΔ κερδίσει με αυτοδυναμία θα προχωρήσει τη συνταγματική αναθεώρηση και για την εκλογή του ΠτΔ θα αρκεί τελικά πλειοψηφία 151 για να εκλεγεί. Προτιμώ το τίποτα, με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει νόημα να οικοδομούνται συναινέσεις και συγκλίσεις με ένα κόμμα που χρησιμοποιεί αυτές τις έννοιες μόνο για λόγους τακτικισμού».

Αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών και τη μετονομασία της γειτονικής χώρας σε Βόρεια Μακεδονία, δήλωσε ότι θα επιμείνει στην ονομασία Σκόπια, παρά το ότι η επίσημη θέση του κόμματος του είναι υπέρ της σύνθετης ονομασίας.

«Θα λέω τη Βόρεια Μακεδονία, Σκόπια. Είμαι κατά της σύνθετης ονομασίας. Το όνομα Βόρεια Μακεδονία έχει αποκτήσει ισχύ στις διεθνείς σχέσεις. Πράγματι η επίσημη θέση της ΝΔ είναι υπέρ της σύνθετης ονομασίας. Πράγματι, επίσης πάντα υπήρχαν στελέχη ακόμη και πρώην πρωθυπουργός που ήταν κατά της χρήσης του όρου Μακεδονία από τη γειτονική χώρα».