X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

«Ο χρόνος είναι χρήμα» στη συνάντηση Γεωργιάδη με τον Σύνδεσμο Μάνατζμεντ

Με τον επικεφαλής του Συνδέσμου Εταιρειών Συμβούλων Μάνατζμεντ Ελλάδας (ΣΕΣΜΑ) και ηγετικό στέλεχος του «φύλακα άγγελου των επιχειρήσεων» KPMG, Γιώργο Ραουνά επέλεξε να κάνει την πρώτη του «θεσμική» συνάντηση ως νέος υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ο Άδωνις Γεωργιάδης, με τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να τονίζει πως «ο χρόνος είναι χρήμα και θα τρέξουμε όσο μπορούμε περισσότερο».
|

«Η γνώση και οι συμβουλές των ανθρώπων της αγοράς είναι απολύτως απαραίτητες για να λάβουμε τις σωστές πολιτικές αποφάσεις» δήλωσε σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΣΜΑ (Σύνδεσμος Εταιρειών Συμβούλων Μάνατζμεντ Ελλάδος), Γιώργο Ραουνά και μέλη του συνδέσμου. Ο Στη συνάντηση παρέστη και ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γιάννης Τσακίρης.

Σημειώνεται πως ο Γιώργος Ραουνάς, εκτός από πρόεδρος του ΔΣ του ΣΕΣΜΑ, είναι διευθυτικό στέλεχος της εταιρείας ορκωτών λογιστών της KPMG, καθώς βρίσκεται στη θέση του Γενικού Διευθυντή και επικεφαλής τομέα Επιχειρηματικής Διακυβέρνησης της εταιρείας. Ακόμα, έχει διοριστεί εκκαθαριστής της Ασπις Πρόνοια, και βρίσκεται στη θέση του επικεφαλής της ομάδας Επιτρόπου στην Τράπεζα Πειραιώς.

«Ζήτησα η πρώτη μου θεσμική συνάντηση να είναι με τον ΣΕΣΜΑ, διότι θεωρώ ότι για την επίτευξη του εθνικού στόχου της ανόδου της ελληνικής οικονομίας, η εμπειρία, η γνώση και οι συμβουλές των ανθρώπων της αγοράς θα είναι απολύτως απαραίτητες για να λάβουμε τις σωστές πολιτικές αποφάσεις, όσο γίνεται περισσότερο γρήγορα», δήλωσε ο Αδ. Γεωργιάδης, ενώ προσέθεσε ότι «ο χρόνος είναι χρήμα και θα τρέξουμε όσο μπορούμε περισσότερο».

Από την πλευρά του, ο Γ. Ραουνάς ανέφερε: «Εμείς θα θέλαμε ως Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΣΜΑ να ευχαριστήσουμε τον υπουργό για την ευκαιρία που μας έδωσε να συναντηθούμε. Είναι η πρώτη φορά που μας δέχεται τόσο σύντομα κάποιος υπουργός παραγωγικού υπουργείου. Είναι χαρά μας να υποστηρίξουμε την όποια προσπάθεια. Ο σύνδεσμος και τα μέλη του κατέχουν τεχνογνωσία, η οποία μπορεί να σας φανεί χρήσιμη. Είμαστε στη διάθεσή σας να σας δώσουμε οποιαδήποτε πληροφορία για πράγματα τα οποία καθυστερούν την ανάπτυξη και τις επενδύσεις και μπορούν να βοηθήσουν στο να γίνουν τα πράγματα γρηγορότερα».

Ποιος είναι ο Γιώργος Ραουνάς

Σύμφωνα με το βιογραφικό του ίδιου στην ιστοσελίδα της KPMG, «ο Γιώργος είναι συνεταίρος, επικεφαλής του τομέα Επιχειρηματικής Διακυβέρνησης της KPMG στην Ελλάδα. Έχει την ευθύνη για τους τομείς Εσωτερικού Ελέγχου & Κανονιστικής Συμμόρφωσης, Διαχείρισης Χρηματοοικονομικών Κινδύνων και Εταιρικής Υπευθυνότητας. Η εξειδίκευσή του είναι στον τραπεζικό και ασφαλιστικό τομέα, ενώ έχει διευθύνει πληθώρα έργων σε μεγάλες ελληνικές εταιρείες καθώς και σε πολυεθνικές που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα σε θέματα όπως Επιχειρηματικά & επιχειρησιακά σχέδια, Βελτίωση Επιχειρηματικής Απόδοσης, Εσωτερικός Έλεγχος, Κανονιστική Συμμόρφωση, Εταιρική υπευθυνότητα, Διοίκηση έργων, Συστήματα Πληροφορικής. Έχει διοριστεί ως εκκαθαριστής της Ασπίς Πρόνοια και Commercial Value ασφαλιστικές εταιρείες, ενώ επίσης είναι επικεφαλής της ομάδας Επιτρόπου (Monitoring Trustee) στην Τράπεζα Πειραιώς».


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις