X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

Ο Χρυσοχοϊδης προαναγγέλλει ελέγχους σε σπίτια «με απλή πληροφορία» για πάρτι και «προκλητικές συμπεριφορές»

Για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση πατά πάνω στο δόγμα «νόμος και τάξη», έχοντας αποτύχει παταγωδώς να ελέγξει την εξάπλωση της πανδημίας. Με απειλές και ρίχνοντας την ευθύνη για τα κρούσματα αποκλειστικά στους πολίτες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, προανήγγειλε ελέγχους σε σπίτια για την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς «με απλή πληροφορία και χωρίς καταγγελία» ότι «κάπου γίνεται πάρτι που υπερβαίνει το όριο των ατόμων που επιτρέπεται από τη νομοθεσία ή υπάρχει προκλητική συμπεριφορά κάποιων». Την ίδια ώρα υποστήριξε ότι αν σε 15 μέρες αυξηθούν τα κρούσματα «τότε ειλικρινά δε θα κάνουμε εμβόλια αλλά δυστυχώς θα κλαίμε έξω από τις ΜΕΘ» γιατί όπως είπε «ένα μεγάλο μέρος του προσωπικού δε θα ασχολείται με τον εμβολιασμό γιατί θα πρέπει να ασχολείται με τους ασθενείς».
|

«Δεν αξίζει τον κόπο κάθε φορά που έχουμε μια γιορτή να έχουμε μαχαιριές στις πλάτες των ανθρώπων και να αγνοούμε τόσο επιδεικτικά ότι κάποιοι άνθρωποι αυτή τη στιγμή δίνουν μάχη για τη ζωή» είπε  ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ και ρίχνοντας την ευθύνη για τα κρούσματα αποκλειστικά στους πολίτες για μια ακόμη φορά.

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας ότι «κάθε γιορτή είναι και μια μαχαιριά. Αν ρίχνουμε πολλές μαχαιριές όλοι μας, αντιλαμβάνεστε». «Εάν σε δεκαπέντε μέρες από σήμερα λόγω των κακών συμπεριφορών μας έχουμε αυξήσει τα κρούσματα, τότε ειλικρινά δε θα κάνουμε εμβόλια αλλά δυστυχώς θα κλαίμε έξω από τις ΜΕΘ. Ένα μεγάλο μέρος του προσωπικού δε θα ασχολείται με τον εμβολιασμό γιατί θα πρέπει να ασχολείται με τους ασθενείς» υποστήριξε.

Αναφορικά με τους ελέγχους και την παρουσία της αστυνομίας για το σημερινό βράδυ της παραμονής είπε: «Δέκα η ώρα δε θα κυκλοφορεί κανείς στους δρόμους. Μα κανείς. Δέκα η ώρα η πόλη πρέπει να είναι νεκρή για να μπορέσουμε έτσι να διασφαλίσουμε για μια μέρα ότι οι επόμενες μέρες θα είναι μέρες θα είναι μέρες που θα μπορούμε να μην πάρουμε και άλλα μέτρα ούτως ώστε να κλείσουμε τις ζωές των ανθρώπων. Να ανοίξουν τα σχολεία, σταδιακά να ανοίξουν τα γυμνάσια και λύκεια, σταδιακά να ανοίξει η αγορά».

Ερωτηθείς αν όποιο αυτοκίνητο κυκλοφορεί μετά τις δέκα θα το σταματά η αστυνομία είπε ότι θα υπάρξει έλεγχος υποχρεωτικά. «Είναι καθολικοί οι έλεγχοι από τις δέκα και μετά».

Σχετικά με παρεμβάσεις σε σπίτια που μπορεί να υπάρχουν πάρτι ο  υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, πήγε ένα βήμα παρακάτω τους ελέγχους σημειώνοντας ότι θα γίνονται «είτε χωρίς καταγγελία, είτε με καταγγελία, αν υπάρχει η πληροφορία ότι κάπου γίνεται ένα πάρτι το οποίο υπερβαίνει τον αριθμό ατόμων που επιτρέπεται από τη νομοθεσία ή είναι μια προκλητική συμπεριφορά κάποιων, είναι προφανές ότι η αστυνομία δικαιούται να συλλάβει παρουσία εισαγγελέα να συλλάβει αυτούς που παρανομούν».

Ερωτηθείς για τη χθεσινή παρέμβαση της αστυνομίας στις φοιτητικές εστίες Ζωγράφου και αν θα ακολουθήσουν με τη νέα χρονιά αντίστοιχες παρεμβάσεις ο Μ. Χρυσοχοϊδης απάντησε παρουσιάζοντας μια δική του εκδοχή: «Θέλω να κάνουμε ένα flash-back πίσω στην πραγματικότητα που ζούσαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια και αυτό που υπάρχει σήμερα στην πόλη της Αθήνας. Βλέπουμε ότι όλες οι εστίες αναρχίας, τρομοκρατίας, ανομίας, έχουν εκλείψει. Υπάρχουν ακόμα ορισμένες, όπως ήταν οι φοιτητικές εστίες. Όπου εκεί ό,τι έγινε, γιατί διαβάζω διάφορα πράγματα, έγινε σε συνεννόηση με τις πρυτανικές αρχές. Κάποιοι μη έχοντας άλλους χώρους χρησιμοποιούσαν τη φοιτητική εστία. Εξωπανεπιστημιακοί όπως αποδείχθηκε από τις συλλήψεις. Κάποιοι χρησιμοποιούσαν τη φοιτητική εστία για να κάνουν συνελεύσεις, για να κρύβουν μέσα ρόπαλα, κοντάρια, όργανα βίας και να κάνουν το κέφι τους. Ε, λοιπόν, αυτό έκλεισε».

«Θα ψηφίσουμε σε πολύ λίγο χρόνο, η κυρία Κεραμέως θα φέρει στη βουλή, τον νόμο για την πανεπιστημιακή αστυνομία. Την ομάδα προστασίας πανεπιστημιακών ιδρυμάτων η οποία θα είναι μια ομάδα ήπιας αστυνόμευσης, θα συνεργάζεται με τις πρυτανικές αρχές, αλλά αυτεπαγγέλτως θα σχηματίζει δικογραφίες και θα συλλαμβάνει όποιον παρανομεί, όποιον βλάπτει την πανεπιστημιακή περιουσία» είπε.


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις