Ο δήμαρχος Οιχαλίας ανασκευάζει για τους χρυσαυγίτες

Ως μια «αναμπουμπούλα» χαρακτήρισε ο δήμαρχος Οιχαλίας, Φίλιππος Μπάμης, τις βιαιοπραγίες των χρυσαυγιτών τον Σεπτέμβριο του 2013, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στον Μελιγαλά, στο πλαίσιο της κατάθεσης του στη δίκη για την εγκληματική οργάνωση, αναιρώντας την προ δύο μηνών κατάθεση του και εξηγώντας πως οι κατηγορίες του ήταν «υπερβολικές» λόγω της συναισθηματικής -τότε- φόρτισης του.
Nikos Libertas / SOOC
|
Ο μάρτυρας, απαλλαγμένος πλέον από τη «φόρτιση» υποστήριξε πως δεν υπήρξε κανενός είδους τραμπουκισμός ή προπηλακισμός ενώ αρνήθηκε οριακά ακόμα και την ύπαρξη ατόμων της ακροδεξιάς στην εκδήλωση. «Ήταν κάποιοι νέοι άνθρωποι με στολές και σημαίες, αλλά είχε πολύ κόσμο. Δεν μπόρεσες να διακρίνεις ποιος είναι ποιος. Μαζεύονταν εκατοντάδες κόσμος» είπε χαρακτηριστικά σύμφωνα με την αναμετάδοση του ΑΠΕ-ΜΠΕ.
 
Ο δήμαρχος έσπευσε μάλιστα να αρνηθεί ακόμα και δηλώσεις που είχε κάνει σε συνεντεύξεις του σχετικά με το περιστατικό, καθώς όταν ρωτήθηκε σχετικά με τη δήλωση του πως «δεν επιτρέπεται τον δήμαρχο να τον προπηλακίζουν και να τον διώχνουν βίαια» ο ίδιος υποστήριξε πως δεν είχε ειπωθεί άτι τέτοιο.
 
«Ξεκίνησα το λόγο μου με την ευχή να μην επαναληφθούν παρόμοια γεγονότα. Πριν τελειώσω τη φράση μου, κάποιος πετάχτηκε από τους παρευρισκόμενους -μάλλον ήταν από την περιοχή- και είπε «δήμαρχε, δεν τα λες καλά. Δεν πρέπει να ξεχνάμε». Από αυτή τη φράση έγινε μια αναμπουμπούλα, μια αναταραχή. Ο κόσμος άρχισε να φωνάζει «δεν ξέρετε τι έχει πάθει ο τόπος μας» και δημιουργήθηκαν αντεγκλήσεις και άρχισαν να έρχονται προς το μέρος μου. Δεν καταλάβαινα τί ακριβώς γινόταν. Σίγουρα δεν υπήρξαν επεισόδια ή συμπλοκή. Δεν είχε νόημα να συνεχίσω το λόγο μου, γιατί ούτως ή άλλως τελείωνα και είπα να σηκωθώ να φύγω. Κανείς δεν μου άρπαξε το μικρόφωνο» δήλωσε, προσπαθώντας να δώσει μια «εικόνα» για το περιστατικό. 
 

«Ευγενέστατος ο κύριος Κουκούτσης, ήπιαμε και καφέ»
 

Ο βουλευτής Κουκούτσης έκανε ένα αίτημα, να αναλάβουν να βάψουν ένα μνημείο, ένα μεγάλο σταυρό που από το χρόνο είχε φθαρεί. Οι μηχανικοί μου είπαν ότι είναι επικίνδυνο και ο χρόνος δεν ήταν αρκετός για να το φτιάξουμε πριν την εκδήλωση. Ήταν ευγενέστατος ο κύριος Κουκούτσης, ήπιαμε και καφέ.
 
«Υπάρχουν διαφορές, κύριε μάρτυρα. Σημαντικές διαφορές σε σχέση με την κατάθεσή σας και πρέπει να το πούμε» τόνισε η Πρόεδρος μετά τη δήλωση του μάρτυρα πως «η εκδήλωση τελείωσε ομαλά γιατί δεν έγιναν επεισόδια και προπηλακισμοί».

Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις