Της Βασιλικής Σιούτη 

Ακόμα πιο εντυπωσιακή όμως, ήταν η επιλογή του προσώπου που έκανε η κυβέρνηση πριν από λίγο καιρό για τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΕΥΔΑΠ,  από τα χείλη του οποίου ακούσαμε τις ανακοινώσεις  αυτές: Πρόκειται για τον Στέλιο Σταυρίδη,  ιδιοκτήτη  της επιχείρησης Piscines Ideales, που κατασκευάζει πισίνες! 

Ο  κ. Σταυρίδης θα πρέπει να εξηγήσει –κάτι που απόφυγε να κάνει ως τώρα- όταν μιλάει για «πριμοδότηση της κατανάλωσης νερού» και φθηνά τιμολόγια  σε ποιους ακριβώς αναφέρεται. Εύλογα κάποιος «κακοπροαίρετος» θα μπορούσε να υποψιαστεί ότι έχει στο νου του αυτούς που καταναλώνουν τεράστιες ποσότητες νερού για πισίνες, σπα κτλ και όχι το μισθωτό, το συνταξιούχο και τον άνεργο, που δυσκολεύονται να πληρώσουν το λογαριασμό της ΕΥΔΑΠ. (Σύμφωνα με τα ίδια τα στοιχεία της ΕΥΔΑΠ 100.000 καταναλωτές δυσκολεύονται να πληρώσουν και 200.000 περίπου  ζητούν διακανονισμούς).

Το βιογραφικό του κ. Στ.Σταυρίδη είναι εξαιρετικά πλούσιο . Μέχρι τις περασμένες εκλογές ήταν στέλεχος του κόμματος του Στέφανου Μάνου, «Δράση» κι έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό μετά τους έντονους διαξιφισμούς του σε τηλεοπτικό πάνελ  με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρο Τατσόπουλο.

Η κλωστοϋφαντουργία «Αιγαίον» με τη γνωστή κατάληξη  και τα τσιμέντα «Ηρακλής» την περίοδο της ιδιωτικοποίησης, είναι δύο από τις επιχειρήσεις που έχει «θητεύσει» στο παρελθόν. Η απέχθειά του προς το μεγάλο κράτος και την κομματοκρατία, πάντως, που κατήγγειλε ως στέλεχος της νεοφιλελεύθερης «Δράσης»,  ουδέποτε τον εμπόδισε, όταν η  Ν.Δ ήταν στην εξουσία, να είναι και ο ίδιος κρατικοδίαιτος και ν’ απολαμβάνει κρατικές θέσεις και προνόμια και φυσικά ν’ αμείβεται, όπως και τώρα, από τους φορολογούμενους Έλληνες πολίτες.