Όπως εξήγησε η Τζόαν Χόι από το βήμα του συνεδρίου του Economist, υπάρχει λίγος πολιτικός χώρος για συναίνεση ανάμεσα στις δύο πλευρές. Τόνισε, πάντως, ότι η κυβέρνηση δεν έχει λαϊκή εντολή για ρήξη.
 
Η ελληνική οικονομία επέστρεψε στην ύφεση το πρώτο τρίμηνο, σημείωσε επίσης η αναλύτρια, εκτιμώντας ότι το 2015 θα είναι δύσκολη χρονιά για την Ελλάδα.
 

Η επόμενη δόση δεν είναι το παν


Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, μιλώντας στο ίδιο συνέδριο, ανέφερε ότι η ελληνική οικονομία θα μεταρρυθμιστεί ή θα βουλιάξει.

Πρόσθεσε, ακόμα, ότι εκείνο που προέχει δεν είναι η επόμενη δόση, καθώς και ότι θα αρνηθεί να βάλει υπογραφή σε πακέτο το οποίο από πλευράς μακροδυναμικής δεν είναι μαθηματικά συνεπές, αν αποδεικνύεται ότι μαθηματικά δεν βγαίνει. 

Έκτακτη συνεδρίαση του ΔΝΤ

Εντωμεταξύ, έκτακτη συνεδρίαση πραγματοποιεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην Ουάσιγκτον, παρουσία της Κριστίν Λαγκάρντ και του Πολ Τόμσεν, με θέμα την Ελλάδα. 

 
Στην Ουάσιγκτον έφτασε και ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, ο οποίος αναμένεται να συναντηθεί  με την Κρ. Λαγκάρντ, καθώς και να μιλήσει σε εκδήλωση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.