Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, «αντικείμενο της συνάντησης ήταν το πλαίσιο συνεργασίας για την παροχή τεχνικής βοήθειας τόσο για το επόμενο διάστημα όσο και μακροπρόθεσμα», με τις πληροφορίες να θέλουν αυτή την πρώτη επαφή να έχει κανονιστεί εδώ και μέρες.

Για «ουσιαστική πρόοδο» κατά τη συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τον Μ. Φερβέι μίλησε ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Κομισιόν στην Ελλάδα, Πάνος Καρβούνης.

«Ο Μ. Φερβέι επισκέφθηκε την Τετάρτη την Αθήνα, προκειμένου να συναντήσει μέλη της νέας κυβέρνησης και να συζητήσει τη μελλοντική συνεργασία μεταξύ της υπηρεσίας του και της Ελλάδας», αναφέρει στη δήλωσή του στο ΑΠΕ ο Π. Καρβούνης και προσθέτει, ότι οι δύο πλευρές «συζήτησαν λεπτομερέστερα τα σχέδια τεχνικής βοήθειας τα οποία χρειάζονται οι ελληνικές αρχές, ώστε να υπάρξει ομαλή υλοποίηση των διαρθρωτικών και διοικητικών μεταρρυθμίσεων που έχουν σκοπό την ενίσχυση της ανάπτυξης. Υπήρξε ουσιαστική πρόοδος».

Προς νέο EuroWorking Group

Τα χρονικά περιθώρια είναι στενά, με πρώτο σταθμό τη νέα συνεδρίαση του EuroWorking Group που σχεδιάζεται να γίνει την Παρασκευή με κύριο θέμα την οριστικοποίηση των προαπαιτούμενων μέτρων και μεταρρυθμίσεων. Επόμενος σταθμός είναι το Eurogroup της Δευτέρας.

Μέχρι τότε θα πρέπει να έχει κλειδώσει το προσχέδιο του προϋπολογισμού που θα κατατεθεί την ίδια ημέρα στη Βουλή, παράλληλα με την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. Στο παρασκήνιο συνεχίζεται δε η διαπραγμάτευση για τα «ανοικτά μέτωπα» της συμφωνίας του Αυγούστου που εκτείνονται από την αύξηση του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, μέχρι το Ασφαλιστικό, τα εργασιακά, τα κόκκινα δάνεια και τον ΑΔΜΗΕ.